Šport > Nogomet
336 ogledov

Real brez Ronalda za razred boljši od Barçe

karim benzema
1/7
EPA
Real Madrid je tudi na povratni tekmi španskega superpokala premagal Barcelono (2:0) in se s skupnim izidom 5:1 veselil drugega kosa srebrnine v novi sezoni.

Španski prvak Real Madrid je kljub odsotnosti Cristiana Ronalda ponižal večne rivale iz Barcelone in osvojil 10. superpokalno lovoriko. Kraljevi klub nadaljuje z odličnimi predstavami v novi sezoni, potem ko je pred dnevi slavil finalu evropskega superpokala, v katerem je z 2:1 premagal Manchester United. 

Domači trener Zinedine Zidane je presenetil z izbiro začetne enajsterice, saj sta na klopi ostala Isco in Gareth Bale. Ob Karimu Benzemaju sta priložnost v napadu dobila Lucas Vazquez in Marco Asensio. Pri Barceloni se je poznala odsotnost Andresa Inieste, vse bolj pa postaja očitno, da je Neymar za seboj pustil večjo praznino, kot se je morda zdelo na prvi pogled.

Barcelona po porazu na domačem igrišču ni imela veliko možnosti za preobrat, delo pa ji je v četrti minuti srečanja še dodatno otežil Marco Asensio, ki je s slabih 30 metrov premagal Marca Ter Stegna.

Madridčani so pritiskali za drugi zadetek in v 34. minuti je Vazquez stresel vratnico, štiri minute kasneje pa je iz neposredne bližine zadel Benzema in tako potrdil očiten razkorak v kvaliteti obeh ekip na zelenici.

Lionel Messi je v 53. minuti stresel prečko, z glavo pa je Keylorja Navasa poskušal ukaniti Luis Suárez. Slednji je izjemno preigraval v 69. minuti in žogo oddal Robertu, ki ni mogel premagati vratarja Reala. Ta je nato še enkrat dobro posredoval po strelu Messija, odbito žogo pa je na glavo dobil Suárez in namesto prazne mreže zadel le vratnico.

Barçi do konca ni uspelo doseči častnega zadetka, Real pa je suvereno prišel do novega naslova.

Supercopa de España (povratna tekma):

REAL MADRID - Barcelona 2:0 (2:0) /3:1/
Asensio 4., Benzema 39.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice