Šport > Nogomet
19 ogledov

Depor zabil štiri Barçi, Barça Deporju pet

ronaldo real madrid celta
1/15
EPA
V osmem kolu španske nogometne lige je Real Madrid z 2:0 premagal Celto. Na tekmi, ki so jo aktualni španski prvaki preprosto morali dobiti, sta zadela Gonzalo Higuaín in Cristiano Ronaldo. Slednji je tako dosegel nov mejnik v svoji karieri. Barcelona slavila na infarktni tekmi proti Deportivu (5:4).

Prvi je na tekmi nevarno zapretil Sergio Ramos, ki je v četrti minuti po podaji iz kota z glavo streljal mimo gola. Na sredini so pretili trije napadalni vezisti v kombinaciji Özil-Kaká-Modrić. Nogometaši Celte so v prvih desetih minutah uspeli zadrževati posest, vendar se vratom Ikerja Casillasa niso uspeli resneje približati.

Domači navijači na prvi zadetek niso čakali dolgo, saj je v 10. minuti po levi strani prodrl Gonzalo Higuaín, ki je z levico premagal gostujočega vratarja. Varasa so v nadaljevanju obstreljevali Ronaldo, Ramos in Xabi Alonso, Real pa si je v prvih dvajsetih minutah zagotovil 76 odstotno posest žoge.

Prvo pravo priložnost za Celto je v 26. minuti priigral Aspas, na pravem mestu pa Iker Casillas. V nadaljevanju so se varovanci Paca Herrere vendarle nekoliko zoperstavili Madridčanom, a dvoma o tem, kdo prevladuje na igiršču, ni bilo.

V 34. minuti je še enkrat poskusil Aspas, a brez uspeha. V zaključku polčasa je poskušal še Modrić, vendar se rezultat do prvega sodniškega piska ni več spremenil.

Na začetku drugega polčasa je namesto Kakája na igrišče stopil Ángel Di María. V 49. minuti je z velike razdalje meril Modrić, medtem ko je obrambna vrsta Madridčanov delovala brezhibno. V nadaljevanju je Realovcem pričelo zmanjkovati idej in opogumili so se tudi nogometaši Celte.

Izjemno podajo Michaela Essiena v 62. minuti ni uspel izkoristiti Ronaldo, štiri minute kasneje pa je po prekršku nad Özilom sodnik pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvajal Ronaldo, ki je streljal v levi kot, vratar je krenil v desno, in Real je povedel 2:0. V 69. minuti je izven kazenskega prostora moral posredovati Casillas in si prislužil rumeni karton.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Zmaga Reala, ki ni bil najbolj prepričljiv, ob bledi predstavi Celte ni bila več vprašljiva, za nekaj ''zvezdic'' pa je v zaključku poskrbel Ramos, ki je nastreljal živi zid, natančneje obraz Maria Bermeja. Velik aplavz je ob odhodu z zelenice požel Higuaín. Celta se je do najlepše priložnost dokopala v 88. minuti, strel Parka pa je ustavil domači vratar. Real zasluženo, a na trenutke neprepričljivo.

Ronaldo zabeležil še zadnjo ''žrtev''

Pred današnjo tekmo španske nogometne lige je Cristianu Ronadlu manjkala ena sama trofeja. Portugalec je namreč dosegel zadetek proti vsem moštvom, ki nastopajo v La Ligi, razen proti enemu. Uganili ste - proti Celti de Vigo. Z zadetkom v 70. minuti, ki ga je dosegel z bele točke, je Ronaldo med svoje ''žrtve'' pripisal še zadnjo. Eden najboljših, če ne najboljši nogometaš na svetu je v enajstih tekmah v letošnji sezoni zabil že štirinajst golov.

Barcelona do zmage po pravem trilerju

Na tekmi Barcelone in Deportiva so gledalci uživali v pravem nogometnem prazniku, saj sta ekipi prikazali predstavo, ki je postregla kar z devetimi goli. Ponovno je blestel Lionel Messi, ki je dosegel hat-trick, Katalonci pa so po vsega osemnajstih minutah igre vodili že s 3:0. Za Deportivo je z bele točke zadel Pizzi, v 37. minuti pa je Bergantinos znižal na 2:3.

Messi je še pred koncem prvega polčasa spet povišal na dva gola razlike. Argentinec se je med strelce vpisal tudi v drugem polčasu, poleg Pizzija pa je za domače zabil še Alba, ki je dosegel avtogol.

Španska liga, 8. kolo:

Málaga : Valladolid 2:1 (1:1)
Isco (40), Joaquin (87); Manucho (9)

Real Madrid : Celta de Vigo 2:0 (1:0)
Higuaín (10), Ronaldo (70)

Valencia : Athletic Bilbao 3:2 (1:2)
Soldado (26/11m), Costa (88), Valdez (90); Aduriz (19, 30)

Deportivo La Coruna : Barcelona 4:5 (2:4)
Pizzi (26/11-m, 47), Bergantinos (37), , Alba (79/a.g.); Alba (3), Tello (8), Messi (18, 43, 77)
RK: Mascherano (49/Barcelona)

Getafe : Levante 0:1 (0:0)
Michel (87)

Espanyol : Rayo Vallecano 3:2 (1:1)
Verdu (37, 48), Stuani (90); Carrilho (11, 63)
RK: Colotto (81/Espanyol); Labaka (68/Rayo)

Granada : Zaragoza 1:2 (0:2)
El Arabi (77); Postiga (3), Víctor (27)
RK: Iriney (72/Granada)

Osasuna : Real Betis 0:0

Real Sociedad : Atlético Madrid 0:1 (0:0)
Falcao (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.