Šport > Nogomet
23 ogledov

''Moj sin bo navijal za Barcelono''

Messi Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Nogometaš Barcelone Lionel Messi je v intervjuju za argentinsko radijsko postajo spregovoril o Pepu Gaurdioli, Radamelu Falcau, El Clásicu, kvalifikacijah za SP in očetovstvu. Petindvajsetletnik težko pričakuje rojstvo svojega otroka, ki pa mu še ni kupil nogometne žoge.

Lionel Messi je v intervjuju za argentinsko radijsko postajo priznal, da v Barceloni še vedno pogrešajo Pepa Guardiolo, ki je po lanski sezoni vajeti prepustil pomočniku Titu Vilanovi. Messi se je pred kvalifikacijskim obračunom za svetovno prvenstvo proti Urugvaju in Čilu dotaknil številnih tem; med drugim je spregovoril tudi o svojem sinu, ki bo vsak čas prijokal na svet.

Messi Ronaldo Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
El Clásico? ''Odigrali smo že toliko tekem in eden drugega tako dobro poznamo, da so obračuni vedno izenačeni. Oni so bili boljši v prvem polčasu, mi smo bili boljši v drugem. Na koncu ni zmagal nihče, a vedno je lepo igrati takšne tekme in upam, da so vsi uživali ob gledanju,'' je povedal Messi.

Pep Guardiola? ''Vsi se zavedamo, da je odšel. Z nami je bil toliko let in z njim smo veliko osvojili. Zdaj je glavni Tito in upamo, da bomo še naprej osvajali lovorike,'' je dodal Argentinec.

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo? ''Smo prvi v skupini, a naša prednost znaša samo nekaj točk. Izgubiš eno tekmo in že si zadaj. Pozitivni rezultati sprostijo ekipo, a pred nami sta dve težki tekmi. Najprej se moramo osredotočiti na Urugvaj, ki bo zelo težak nasprotnik, kar vemo že nekaj časa. V zadnjih štirih letih so pokazali, da so zelo kvalitetna ekipa,'' je povedal Messi.

Radamel Falcao? ''Izjemen igralec. Zelo hiter je z nogami, v zraku je prava zver in ima izjemno sposobnost doseganja golov,'' meni Messi.

messi guardiola | Avtor: EPA EPA
Prosti streli?
''Vedno so mi govorili: 'Če želiš dobro izvajati proste strele, jih moraš trenirati.' Po treningu vedno vadim svoj strel. Moral sem izboljšati natančnost in začelo se je obrestovati,'' razkriva Messi.

Očetovstvo? ''Menjavanje plenic mojemu sinu bo velika odgovornost. Težko pričakujem njegov prihod, še posebej ker sem tu z reprezentanco in lahko pride kadarkoli. Žoge mu še nisem kupil. To bo počakalo, dokler ne bo malo starejši. Navijal bo za Barcelono, seveda,'' je prepričan 25-letnik.

Nogometaš, ki ga občuduje? ''Pablo Aimar. On je igralec, ki mi je bil vedno všeč,'' je zaključil Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.