Šport > Nogomet
26 ogledov

Messi: Sreča ni bila na naši strani

Messi Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Nogometaš Barcelone Lionel Messi, ki je na včerajšnjem El Clásicu zabil oba gola za Katalonce, meni, da bi se lahko tekma končala v korist ene ali druge ekipe. Argentinec je poudaril, da so razlike med obema španskima rivaloma zanemarljive.

Včerajšnji dvoboj Reala Madrida in Barcelone je minil v znamenju obeh prvih zvezdnikov ekip, Cristiana Ronalda in Lionela Messija, ki sta prispevala po dva zadetka. Odločitev, kdo si zasluži naziv najboljšega nogometaša na svetu, je tako postala še nekoliko težja.

Messi Casillas Barcelona Real Madrid El Clasico Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Messi je po koncu razpravljal o tem, kako bi se lahko tekma končala drugače za eno ali drugo stran. ''Vedeli smo, da nas čaka zelo težka tekma, saj je Real odlična ekipa z veliko zelo dobrimi igralci. Imamo osem točk prednosti, vendar do konca je še daleč. Seveda bi raje zmagali, a ni bilo lahko in vedeli smo, da bo tako. Po drugi strani pa bi lahko tekmo izgubili in prednost bi znašala samo pet točk, zato rezultat ni slab. Sezona se je šele dobro začela. Lahko bi zmagali, prav tako pa bi lahko zmagali oni,'' je povedal Argentinec, ki je najprej izenačil v 31. minuti, nato pa v 61. minuti Barcelono popeljal v vodstvo. Le pet minut pozneje je končnih 2:2 z drugim golom na tekmi postavil Cristiano Ronaldo. ''Veliko smo trenirali proste strele in na našo srečo je eden končal v golu,'' je povedal Messi, ki kljub vprašanju novinarjev ni želel razpravljati o svojih individualnih sposobnostih. ''Ne osredotočam se nase ali kogarkoli drugega. Nerad govorim o sebi kot individualnem igralcu.''

Real je v zadnjih kolih španske lige spet ujel ritem, Messi pa se zaveda, da sta ekipi zelo izenačeni. ''Med ekipama skorajda ni razlike. Neverjetno je igrati takšne tekme in vsi fantje obožujejo te noči,'' je povedal Argentinec. Nogometaš Barçe je na tekmi pogrešal nekoliko sreče. ''Po resnici povedano sreča ni bila na naši strani. Poškodovanih imamo veliko ključnih igralcev, toda tisti, ki so prišli igrat na položaje, ki jih niso vajeni, so igrali fenomenalno,'' je sklenil Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.