Šport > Nogomet
21 ogledov

Real nad Lewandowskega z drugim orožjem

sergio ramos real madrid EPA
Danes je dan odločitve za madridski Real in Borussio Dortmund. Španci se bodo štirikratnega strelca iz prve tekme – Roberta Lewandowskega – tokrat lotili na drugačen način.

"V to tekmo bomo vložili vse, kar imamo. Navijači nas morajo 'nositi' od prve minute. Hočemo preobrat, sploh zaradi vsega, kar to tekmovanje pomeni za Real Madrid. Na prvi tekmi smo končali slabo, toda komaj čakamo, da se povratna tekma začne," je pred povratnim srečanjem med Realom Madridom in Borussio Dortmundom na stadionu Santiago Bernabéu, na katerem bodo Nemci branili visoko prednost (4:1), povedal Sergio Ramos.

"Veliko pomeni, da to srečanje igramo doma in da bodo navijači z nami. Toda to nam ne bo pomagalo, če ne bomo skoncentrirani na igro. Nočemo, da se nam ponovi, kar se je zgodilo v Dortmundu," je dejal andaluzijski branilec.

"Poraz, ki smo ga doživeli v Dortmundu, nam je prinesel veliko stvari, ki jih moramo razčistiti, in ne smemo veliko govoriti. Moramo dati vse od sebe. Vsi vedo, kaj pomeni, da na prsih nosiš grb Reala. Moramo verjeti, da se lahko vrnemo," je glede obetov pred tekmo sezone za Los Blancos dodal Ramos.

Obramba tokrat v drugačni zasedbi

Obramba Madrida bo danes najbrž dobila drugačno podobo od tiste na Westfalenstadionu. V Nemčiji so Die Schwarzgelben leteli na krilih Roberta Lewandowskega, ki je zabil vse štiri gole. Z njim se je v Nemčiji ukvarjal Pepe, toda več kot očitno ni bil uspešen, ob tem pa bode v oči podatek, da Portugalec ni storil niti enega prekrška, s katerim bi vsaj malo zmotil ritem poljskega golgeterja.

sergio ramos real madrid | Avtor: EPA EPA
Danes bo, vsaj ob prekinitvah, za Lewandowskega zadolžen Ramos, ob njem bo na sredini obrambe najbrž začel Raphaël Varane. Ker sta poškodovana bočna nogometaša Álvaro Arbeloa in Marcelo, bo ob desni stranski črti verjetno zaigral Michael Essien, ob levi pa Fábio Coentrão. V centralnem bloku na sredini bi znala v paru nastopiti Xabi Alonso in Luka Modrić, medtem ko bo v konici napada Gonzalo Higuaín verjetno dobil prednost pred Karimom Benzemajem, ki je v soboto igral na mestnem derbiju proti Atléticu. Svoja običajna igralna mesta bi morali zasesti še Cristiano Ronaldo, Mesut Özil in Ángel di María

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.