Šport > Nogomet
257 ogledov

Real po preobratu zmagovito krenil v novo sezono

Real Madrid Epa
Kraljevi klub je z zmago začel obrambo naslova španskega prvaka v La Ligi.

Španski nogometni prvak Real Madrid je novo sezono španskega prvenstva primera division po preobratu v drugem polčasu odprl z zmago na gostovanju pri Almerii z 2:1.

Prvi krog sezone 2022/23 se bo končal danes s tremi tekmami, med njimi bo Atletico Madrid slovenskega reprezentanta Jana Oblaka ob 19.30 sezono odprl z gostovanjem pri Getafeju.

Real Madrid | Avtor: Epa Epa
Gostitelji iz Almerie, ki so letos novinci v elitni druščini španskega prvenstva, so sicer povedli že v 6. minuti, ko je zadel Largie Ramazani.

Almeria je vodstvo proti branilcem naslova tudi po zaslugi odlične predstave domačega vratarja Fernanda Martineza Rubia držala do 61. minute, ko je za bele zadel Lucas Vazquez. Varovancem Carla Ancelottija je zmago prinesel Avstrijec David Alaba, ki je v igro vstopil v 75. minuti ter iz prostega strela ob prvem stiku z žogo zadel za uvodne tri točke.

V nedeljo so zmagali tudi nogometaši Valencie, ki so z 1:0 premagali Girono, čeprav so zadnjih 40 minut tekme odigrali z igralcem manj. V prvem nedeljskem obračunu pa so nogometaši Real Sociedada prav tako z 1:0 slavili zmago v Cadizu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice