Šport > Nogomet
29 ogledov

Real bo v Barceloni pričakala izjemna kulisa

Neymar Barcelona podpis pogodbe pogodba prihod predstavitev Reuters
Katalonski nogometni velikan bo pred sobotnim derbijem z Real Madridom počastil nekdanjega trenerja Tita Vilanovo, ki je moral zapustiti trenerski stolček zaradi bolezni.

Navijači na Camp Nouu bodo ob začetku tekme sestavili mozaik s podobo Tita Vilanove v rdeči in modri barvi ter katalonsko zastavo z napisom "Forca Tito". Vilanova se je moral od trenerskega mesta Barcelone zaradi zdravstvenih težav posloviti julija, zamenjal pa ga je Argentinec Gerardo Martino.

"Ko bodo igralci Barcelone in Real Madrida v soboto ob 18. uri stopili na igrišče Camp Noua, bodo navijači sestavili mozaik na katerem bo pisalo 'Forca Tito'. S sporočilom želimo podpreti nekdanjega trenerja, ki je moral zapustiti prvo ekipo julija zaradi zdravljenja bolezni, ki so mu jo odkrili skoraj dve leti nazaj," so zapisali na spletni strani Barcelone.

Vilanova je bil trener Kataloncev le eno leto, a je v tem času moštvo popeljal do 22. naslova španskega prvaka, ob tem pa je zbral izjemnih 100 točk. Preden je sedel na trenerski stolček je bil štiri leta pomočnik trenerja Pepa Guardiole, v tem obdobju pa je Barcelona osvojila 14 lovorik, med njimi dve v Ligi prvakov.

Neymar: "Metuljčki kot na drugih tekmah"

El Clásico bo poseben tudi za brazilskega zvezdnika Neymarja, ki bo v dresu Barcelone prvič nastopil v največjem derbiju španskih ekip. Neymar se je Blaugrani pridružil junija letos iz Santosa, v tem času pa je na navijače že napravil lep vtis. Enaindvajsetletnik se obračuna z Madridčani že veseli, kljub temu, da je še mlad igralec pa ne verjame, da bo pred tekmo potreboval nasvete izkušenejših soigralcev, kako se soočiti s pritiskom:

"Clásico je najpomembnejša tekma za vsakega igralca. Gre za tekmo, v kateri hoče vsakdo sodelovati in pokazati svoj najboljši nogomet. To bo moj prvi derbi, želim si izjemnega derbija, predvsem pa si želim zmage. Nestrpnost pred tekmo bo enaka kot vedno. Razumem, da se Clásicu pripisuje velik pomen, ampak metuljčki v trebuhu bodo prisotni tako kot na vsaki tekmi," je dejal Brazilec.

Komentarjev 1
  • Zdene Iskra 18:30 23.oktober 2013.

    Za tožilnik še niste slišali??