Šport > Nogomet
16 ogledov

''Rekord želim drugo leto ponoviti''

Messi Alexis Sanchez Iniesta Real Betis Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenst Reuters
Barcelona je v 15. kolu španske nogometne lige dosegla že štirinajsto zmago v sezoni, glavni akter pa je bil znova Lionel Messi, ki je dosegel dva zadetka. Argentinec je s tem podrl štirideset let star rekord Nemca Gerda Müllerja.

Lionel Messi je v koledarskem letu 2012 dosegel že 86 golov, enega več, kot jih je leta 1972 zabil legendarni Gerd Müller. Nogometaš Barcelone je štirideset let star rekord izboljšal na obračunu z Realom Betisom, ki ga je Barça dobila z 2:1. Argentinski reprezentant ima do konca leta na voljo še tri tekme, da svoj izjemni dosežek še izboljša.

Barcelona pod vodstvom čudežnega dečka beleži rekordni uvod v sezono španske nogometne lige, saj po petnajstih odigranih kolih še vedno ne poznajo poraza. Edini dve točki v letošnji sezoni so oddali na ligaškem El Clásicu. ''Rekord je izjemen, ampak najbolj pomembno je, da je ekipa zmagala in ohranila prednost pred zasledovalci. Vedeli smo, da bo težko, saj Betis igra dober nogomet. To je velika zmaga za nas,'' je po tekmi povedal Messi, ki si želi prihodnje leto še enkrat ponoviti svoj rekordni dosežek. ''Prihodnje leto bi ga rad ponovil,'' je napovedal Messi.
Argentinec se zaveda, da mu rekord še ne zagotavlja nagrade za najboljšega nogometaša na svetu. Enako zadovoljen bi bil, če bi zlato žogo domov odnesel Andrés Iniesta. Prvi zvezdnik Barcelone je 56 golov zabil v španski ligi, tri v španskem pokalu, dva v superpokalu, 13 v Ligi prvakov in 12 na reprezentančnih tekmah. Barço do konca leta čaka še gostovanje pri Córdobi, domača tekma proti Atléticu in obisk Valladolida.

Vilanova: ''Nemogoče''

Rekord Lionela Messija je navdušil tudi Tita Vilanovo. ''Zdi se, da je nemogoče doseči toliko golov v enem letu, a do konca so še tri tekme in upamo, da bo še naprej zadeval,'' je povedal trener Barcelone in dodal: ''Upam, da bo še dolgo igral, saj je še zelo mlad. Mislim, da nikoli več ne bomo videli takšnega igralca, kot je on. Ne dosega samo golov, ampak razume tako obrambno kot napadalno igro."

gerd müller lionel messi | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.