Šport > Nogomet
17 ogledov

Rekordnih 227 mio. evrov izgube Cityja

Edin Džeko Manchester City EPA
Pregrešno bogati Manchester City je v proračunskem letu 2010/11 paradoksalno pridelal rekordno izgubo v angleškem nogometu. Ampak vodilni v klubu trdijo, da je bilo to načrtovano ter da se bo krivulja prihodkov le še vzpenjala.

Ta čas vodilni klub angleškega nogometnega prvenstva Manchester City je danes prijavil letno izgubo v višini 194,9 milijona funtov (okoli 227,1 milijona evrov) za proračunsko leto 2010/11, kar je rekordna registrirana izguba v angleškem nogometu.

Izguba je nastala zaradi ogromnih investicij od leta 2008, odkar je na čelu kluba šejk Mansur, milijarder in član kraljeve družine iz Abu Dabija. Svoje so prispevale tudi velike vsote denarja za okrepitve (več kot 300 milijonov evrov) ter izdatki za izgradnjo in razvoj objektov (trening-center, izobraževalni center ...).

"Te izgube, ki so nastale kot odgovor na pospešitev naložbene strategije, so bile pričakovane in se v prihodnosti na tej ravni ne bodo več ponovile. Zdaj se bo trend obrnil strmo navzgor," je zatrdil izvršni direktor kluba Graham Wallace.

Manchester City ob tem poudarja, da je njegov promet dosegel 153,2 milijona funtov (178,5 milijona evrov) in prvič v klubski zgodovini presega 150 milijonov, zahvaljujoč predvsem več kot 27-odstotnemu povečanju prihodkov od prodaje TV-pravic, na 80,2 milijona evrov, ter povečanju prihodkov z naslova reklam na 56,5 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.