Šport > Nogomet
1284 ogledov

Riera ostaja v Sloveniji, Olimpijo menja za ...

Albert Riera Profimedia
Albert Riera v novi sezoni trener Celja?

Nogometaše Celja bo v novi sezoni skoraj zagotovo vodil donedavni trener Olimpije, Španec Albert Riera, na svojih spletnih straneh poroča Sportklub. Riera bo tam zamenjal Romana Pilipčuka.

 

Ukrajinec je bil trener Celja eno leto in na 39 tekmah zbral 21 zmag, 10 remijev in 8 porazov. V prvenstvu je zasedel drugo mesto, od pokalnega tekmovanja pa se je z ekipo poslovil v četrtfinalu.

Medtem, ko slovo Ukrajinca ni presenetljivo, je presenečenje novica, da ga bo nasledil Albert Riera, ki je v prejšnji sezoni z Olimpijo osvojil tako prvenstveno kot pokalno lovoriko, potem pa se zaradi nesoglasij z vodstvom kluba z Ljubljančani razšel.

Riero, tako Sportklub, so mediji po uspešni enoletni epizodi v Olimpiji povezovali s številnimi drugimi trenerskimi službami v Turčiji in BiH.

Celjani sezono začenjajo čez teden dni, ko bodo v uvodnem krogu domačega prvenstva gostovali pri Aluminiju v Kidričevem. Generalke pred začetkom sezone je bila uspešna, saj so Celjani z goli Gregorja Bjdeta in Davida Zeca s turškim Trabzonsporom remizirali z 2:2.

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 13:14 17.julij 2023.

    Čestitke Celju za odličen posel in Alberu Rieri, ker je ponudbo sprejel! Tako je prišel do najbolj obetavne ekipe prihajajočega prvenstva in Deliusu se bo še pošteno kolcalo zaradi neumne odločitve glede zamenjave najboljšega trenerja, ki je bil dostopen v ...prikaži več slovenskem nogometnemu prostoru!

Sorodne novice