Šport > Nogomet
11 ogledov

Rodgers s petardo nad nekdanjo ekipo

(Liverpool : Swansea City)
1/7
Reuters
Nogometaši Liverpoola so na tekmi angleške premier lige s 5:0 (1:0) premagali Swansea City, nekdanjo ekipo Brendana Rodgersa, ki je lani prevzel vodenje redsov. Zaradi nastopa Swanseaja v finalu angleškega pokala je bila tekma na sporedu že to nedeljo.

Liverpool se je po visoki zmagi nad Swanseajem (5:0) premaknil na sedmo mesto angleške premier lige. Redsi so dominirali večino prvega polčasa, prvi zadetek pa je dosegel Steven Gerrard, potem ko je delilec pravice zaradi prekrška nad Luisom Suarezom pokazal na belo točko.

Varovanci Brendana Rodgersa so v drugem polčasu uprizorili pravo predstavo, ki jo je začel Philippe Coutinho. Nekdanji nogometaš Interja je po vsega minuti igre v drugem delu podvojil prednost domačih. Valižani so brez kakršnihkoli možnosti ostali že tri minute kasneje, ko se je med strelce vpisala še Jose Enrique. Redsi kljub visokemu vodstvu niso bili potešeni in že v 56. minuti je obrambi pobegnil Luis Suarez ter še četrtič premagal Michela Vorma. Končni rezultat je z bele točke v 71. minuti postavil Daniel Sturridge, potem ko je v kazenskem prostoru gostov z roko igral Wayne Routledge.

Angleška liga, 27. kolo:

Liverpool : Swansea City 5:0 (1:0)
Gerrard (34/11m), Coutinho (46), Enrique (50), Suarez (56), Sturridge (71/11m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.