Šport > Nogomet
34 ogledov

Ronalda dvakrat nagradili še šejki

cristiano ronaldo irina shayk
1/3
EPA
Cristianu Ronaldu so v Dubaju na prireditvi Globe Soccer Award izročili priznanji za najboljšega igralca na svetu in za osebnost, ki najbolj privlači medije, njegov zastopnik Jorge Mendes je postal najboljši agent, Alessandro Del Piero, ikona Juventusa, pa je prejel priznanje za življenjsko delo v nogometu.

Ronaldo, ki je k šejkom prispel v družbi svojega dekleta, Irine Shayk, je bil na robu zadrege, ko so ga novinarji vprašali, česa se najbolj boji. Nekdo iz občinstva je v trenutku tišine zaklical "Barçe!" A se Portugalec ni dal zmesti in je suvereno odvrnil: "Ničesar se ne bojim. Igrati je treba pogumno. Poleg tega pa morajo ljudje razumeti, da pri športu ne gre za vojno. Gre za pošteno igro."

Novinarji so ga pobarali tudi, kdaj kani osvojiti kaj srebrnine s portugalsko reprezentanco. Tudi lovorika za svetovne prvake se je namreč bleščala v Dubaju. "Seveda je reprezentanca zame pomembna, ampak moram priznati, da pokala, ko sem prispel, nisem opazil. Še precej let je pred mano, ko bom imel možnost osvajati različne naslove. Najpomembnejše je zmagovati. To je del mojega značaja, kulture in življenja nogometaša."

Zvezdnik, ki je imel kot ponavadi popolno urejeno pričesko, se je dotaknil tudi primerjave španske in angleške lige: "La Liga vsakemu nogometašu ponudi preizkus njegovih tehničnih sposobnosti. Res pa je, da sem se veliko nogometnih osnov naučil v Angliji, še posebej glede discipline."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.