Šport > Nogomet
36 ogledov

Ronaldo pri golih, Messi pri lovorikah

el clasico ronaldo messi 2011 barcelona real EPA
Cristiano Ronaldo in Lionel Messi bijeta svoj zasebni, individualni El Clasico. Več milijonov Zemljanov prisega na tega ali onega. Kaj o njunem učinku v letu 2011 menijo številke?

Posamično je boljše leto za Cristianom Ronaldom, ki je dosegel 60 golov na 60 tekmah – štete so tako klubske kot reprezentančne. Medtem ko je Barcelona z Lionelom Messijem osvojila kar pet lovorik – Ligo prvakov, svetovno klubsko prvenstvo, Uefin superpokal, špansko prvenstvo in superpokal. Ronaldu pa je v tolažbo ostal španski pokal. Barcelonin zvezdnik je sicer odigral 70 tekem in zabil 59 golov.

Cristiano Ronaldo je v letu 2011 v La Ligi zabil 43 golov, in sicer v 34 tekmah. 27 golov od 43 je bilo del rekordnih 40 v lanski sezoni, kar je bil novi rekord v La Ligi. Nova znamka pa bi utegnila biti ogrožena že letos, saj je Ronaldo na 16 tekmah zabil že 20-krat v letošnji sezoni. Tudi v reprezentančnem dresu je bil Ronaldo boljši – 9 tekem, 7 golov, 1 podaja – od Messija – 13 tekem, 4 goli, 1 podaja. Zato pa Portugalec v primerjavi z Argentincem peša pri podajah nasploh, saj jih je zbral 17, Messi pa 28. Kdo bo boljši prihodnje leto? Komu bo romal španski naslov? Real bi lahko napravil velik korak k njemu, a se je Barcelona na večnem derbiju vrnila v življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.