Šport > Nogomet
56 ogledov

Ronaldo, Bale ali Griezmann?

bale ronaldo EPA
Portugalec Cristiano Ronaldo, Valižan Gareth Bale in Francoz Antoine Griezmann so finalisti izbora za najboljšega nogometaša v Evropi, je objavila Evropska nogometna zveza.

Portugalec Cristiano Ronaldo, dobitnik nagrade leta 2014, ki je z Realom osvojil Ligo prvakov, zatem pa še naslov evropskega prvaka s Portugalsko, je favorit za novo zmago. 

Gareth Bale, njegov soigralec iz Reala, je v kraljevem klubu prav tako osvojil Ligo prvakov, z Walesom pa je prišel do polfinala Eura v Franciji.

Antoine Griezmann je s Francijo tam prišel do finala in bil izbran za najboljšega igralca turnirja, bil je tudi najboljši strelec. S svojim Atléticom, pri katerem brani slovenski reprezentant Jan Oblak, je bil finalist Lige prvakov.

Messi za Suárezom

Novinarji iz 55 držav, ki so članice Uefe, so dvakratnega dobitnika nagrade, igralca Barcelone Argentinca Lionela Messija, postavili na peto mesto za soigralca Luisa Suáreza, najboljšega strelca španskega prvenstva.

To nagrado so prvič podelili leta 2011, dvakrat jo je dobil Messi, po enkrat pa Ronaldo, Španec Andrés Iniesta in Francoz Franck Ribéry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.