Šport > Nogomet
17 ogledov

Ronaldo dobiva dvoboj z Messijem

Ronaldo Messi Barcelona Real Madrid pokal Copa del Rey EPA
Cristiano Ronaldo in Lionel Messi uživata status najboljših nogometašev na svetu. Zvezdnika Reala oziroma Barcelone sta predmet številnih primerjav in analiz, s katerimi poskušajo nogometni analitiki odgovoriti na večno vprašanje: kdo je boljši?

Cristiano Ronaldo se je v zadnjih dveh letih večkrat moral zadovoljiti z vlogo druge violine, ko govorimo o individualnih nagradah, saj je od leta 2008, ko je Portugalec prvič in zadnjič osvojil zlato žogo, prestižna nagrada kar štirikrat zapored pripadla Lionelu Messiju. Čeprav sta v svojih ekipah praktično nepogrešljiva, pa je Messi na individualni ravni predvsem po zaslugi velikega števila zadetkov pogosto zasenčil Ronalda.

Portugalec bi lahko svoje ''maščevanje'' dočakal v koledarskem letu 2013. V slabih štirih mesecih je Ronaldo dosegel 28 zadetkov (27 za Real Madrid, enega za portugalsko reprezentanco), medtem ko Messi ''le'' 23 (22 za Barcelono, enega za argentinsko reprezentanco). Ronaldo je letos dobil kar nekaj internih dvobojev tako na ligaških kot pokalnih El Clásicih. Od januarja 2012 sta se Messi in Ronaldo na zelenici srečala devetkrat. Portugalec je na omenjenih tekmah dosegel devet golov, Argentinec pa pet.

Brez dvoma lahko trdimo, da ne Real ne Barcelona ob odsotnosti prvega zvezdnika nista tako prepričljiva, zanimivo pa je, da oba prispevata 40 odstotkov vseh zadetkov ekipe. Ronaldo jih je dosegel 50 od skupno 125, Messi pa 57 od 141.

Kaj pa lovorike?

Ronaldo je osvojil španski superpokal, 17. maja pa bo imel priložnost, da Realu pomaga do zgodovinskega dvojčka, ko se bodo z Atléticom udarili v finalu španskega pokala (Copa Del Rey). Messi bo z Barço slavil v ligi BBVA, oba pa sta še vedno v igri za zmago v Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.