Šport > Nogomet
26 ogledov

Messi: 30 golov na 19 zaporednih tekmah

lionel messi Reuters
Leo Messi je nadgradill lanski dosežek Cristiana Ronalda, ki je zabil vsem ekipam v španski La Ligi. Argentincu je namreč uspelo zabiti vsem nasprotnikom na 19 zaporednih tekmah. V tem obdobju je Messi dosegel kar 30 golov, ki so na ogled v spodnjem videu.

Leo Messi je svoj dosežek zapečatil v 73. minuti srečanja proti Celti na stadionu Balaídos v Vigu. To je bil že njegov 43. zadetek v letošnji sezoni. Argentinec je zabil na 19 zaporednih tekmah in tako dosegel gol proti vsem nasprotnikov v španski La Ligi. V sliki in besedi si lahko njegov rekord pogledate v zgornjem videu.

Kljub novemu strelskemu rekordu, ki jih je 'La Pulga' najbrž že vajen, pa Messi ni bil najbolj zadovoljen s tekmo proti Celti. Barcelona je namreč v Galiciji iztržila le remi (2:2).

"Rekordni niz ni pomemben. Srečen sem, ker sem zadeval na vseh teh tekmah in pomagal ekipi, toda to ni važno. Želeli smo premagati Celto, kar pa nam ni uspelo," je glede noveda mejnika povedal Argentinec in nekaj besed namenil tudi povratniku - trenerju Titu Vilanovi. "Tito se zdi zelo živahen. Zelo je pomembno, da je spet z nami."

Kot že veste, je v lanski sezoni Cristiano Ronaldo prav tako zabil vsem ekipam, toda Portugalcu to ni uspelo na zaporednih tekmah. Bi pa v šali lahko dejali, da je tudi letos Cristiano naredil nekaj, kar Messiju (še) ni uspelo. Zabil je namreč tudi svoji ekipi, z avtogolom je odločil tekmo madridskega Reala v Granadi (1:0). Morda pa bo Messi na naslednji tekmi zabil avtogol in tako res dosegel gol proti vsem ekipam v najboljši španski nogometni ligi. Slednje je seveda zapisano v šali, vendar si je kar težko predstavljati strelski rekord, ki bi bil izven dosega 'La Pulge'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.