Šport > Nogomet
41022 ogledov

Ronaldo in Georgina v navzkrižju s savdsko zakonodajo

Ronaldo in Georgina Rodriguez Reševalni pas/Twitter
Kaj na to porečejo pravni strokovnjaki?

Cristiano Ronaldo bo nogometno kariero nadaljeval v Savdski Arabiji, kjer bo kot član Al Nassra postal najbolje plačani športnik na svetu. Portugalskega napadalca, ki je bil nazadnje član Manchester Uniteda, je ob uradni predstavitvi na zelenici v Riadu spremljala tudi njegova številčna družina.

 | Avtor: Epa Epa

Medtem ko Ronaldo in njegova izbranka Georgina Rodriguez načrtujeta novo poglavje skupnega življenja na Bližnjem vzhodu, pa se poraja vprašanje, ali bo zvezdniški parček smel bivati v isti hiši?

V Savdski Arabiji je namreč neporočenim parom prepovedano bivati pod isto striho. Ronaldo in Georgina prijateljujeta že od leta 2016, vendar si do danes še nista obljubila večne zvestobe.

Čeprav bosta s skupnim bivanjem kršila savdsko zakonodajo, so pravni strokovnjaki prepričani, da jima bodo oblasti pogledale skozi prste. 

Cristiano Ronaldo Georgina Rodriguez | Avtor: Profimedia Profimedia
"Čeprav zakoni še vedno prepovedujejo sobivanje brez zakonske pogodbe, si oblasti že zatiskajo oči in nikogar ne preganjajo. Na zakon se sklicujejo le v primeru, če pride do zločina ali drugih težav," je za SPORT povedal nek savdski odvetnik. 

"Savdske oblasti se v primeru tujcev ne vmešavajo v te zadeve, vendar pa zakon res prepoveduje skupno življenje brez zakonske zveze," je dodal drugi pravnik.

V tem trenutku še ni jasno, kdaj bo Ronaldo lahko debitiral v dresu Al Nassra. Ker ima slednji registriranih preveč tujcev, bi se njegov debi lahko zavlekel, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Al-Nasr ga še ni registriral, ker ni prostega mesta za tujega igralca," je za AFP povedal predstavnik kluba, ki ni želel biti imenovan.

"Eden od tujih igralcev mora oditi, da bi Ronalda registrirali, bodisi s prodajo ali sporazumno prekinitvijo pogodbe," je dodal klubski delavec.

 
 

Komentarjev 1
  • mph2 12:29 06.januar 2023.

    Zmešana religija kakor jo obrnemo.

Sorodne novice