Šport > Nogomet
20758 ogledov

Neverjeten zasuk! Bo Ronaldo vendarle še igral v Ligi prvakov?

Cristiano Ronaldo Profimedia
Po poročanju španskih medijev naj bi imel Cristiano Ronaldo v pogodbi s svojim novim klubom klavzulo, ki bi mu omogočala igranje v Ligi prvakov.

Ko se je pred nekaj dnevi odločil odzvati klicu milijonov ter podpisati pogodbo za savdskoarabski Al Nassr, se je nogometni svet strinjal, da se je Cristiano Ronaldo poslovil od resnega nogometa. Nihče namreč ne gre v Savdsko Arabijo izpolniti svoje ambicije in sanje, temveč napolniti bančni račun.

A kot kaže, bi Ronaldo lahko še dodatno napolnil svoj bančni račun, obenem pa se mu ne bo potrebno odreči vsem nogometnim ambicijam. Prav lahko bi se namreč zgodilo, da ga bomo že zelo kmalu spet spremljali na najvišji nogometni ravni, v angleški Premier ligi in celo Ligi prvakov.

Španska Marca in Fichajes sta se namreč razpisala, da v Ronaldovi pogodbi z Al Nassrom obstaja klavzula, ki omogoča angleškemu Newcastlu, da v primeru uvrstitve v Ligo prvakov pripelje portugalskega zvezdnika na posojo. Zakaj ravno Newcastle izmed vseh klubov? Savdski princ Mohammed bin Salman je namreč poleg Al Nassra lastnik tudi kluba s severa Anglije.

Tudi Newcastlova uvrstitev v Ligo prvakov se zdi vse bolj realna, saj so novi lastniki "odprli pipco", a namesto da bi v svoje vrste pripeljali kakšne odpisane superzvezdnike, kot so to znali početi podobni klubi v preteklosti, so dejansko pripeljali nekaj manj znanih, a odličnih nogometašev, ki pod trenerjem Eddiejem Howeom igrajo odličen nogomet.

Newcastle | Avtor: Profimedia Profimedia

"Srake" so na zadnjih desetih obračunih zbrale osem zmag in dva remija, neporažene pa so že dvanajst zaporednih prvenstvenih tekem. Z odlično serijo so se zavihtele celo ne tretje mesto v angleški Premier ligi. Mesto, ki jim po pisanju španskih medijev prinaša Cristiana Ronalda! Če ga bodo sploh potrebovali ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice