Šport > Nogomet
6281 ogledov

Ronaldo s to napako odločilno vplival na razplet skupine

Cristiano Ronaldo Profimedia
Katastrofalna predstava portugalskega velezvezdnika.

Portugalska reprezentanca se je že pred zadnjim krogom v predtekmovalni skupini H prebila v osmino finala. A kljub temu je bil v prvo enajsterico Portugalske proti Južni Koreji uvrščen tudi največji zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Ta je s soigralci hitro povedel, že v peti minuti, nato pa je tudi sam vplival na končni razplet skupine. A ne na način, ki bi si ga želel. Slabo je namreč posredoval po podaji Južnokorejcev s kota, okroglo usnje ga je zadelo v ramo, se odbilo pred vrata, kjer so jo tekmeci pospravili v mrežo.

Na tekmi je odigral 65 minut, pri tem enkrat zapravil veliko priložnost, trikrat se je znašel v prepovedanem položaju in izgubil osem žog. Bil je najslabše ocenjeni igralec na dvoboju.

Ob menjavi je namenil nekaj 'neprijaznih besed tudi proti klopi svoje izbrane vrste.

Na koncu so Portugalci celo izgubili z 1:2, Južnokorejci so gol, ki jih je odpeljal v izločilne boje, dosegli v sodniškem dodatku drugega polčasa. Azijci so napredovali, ker so v skupini dosegli več zadetkov kot Urugvaj, ki je sicer osvojil enako število točk ter imel tudi enako gol razliko.

Portugalska je vseeno osvojila prvo mesto v skupini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice