Šport > Nogomet
22944 ogledov

Ronaldo izbral nov klub, podpisuje najvišjo pogodbo v zgodovini

Cristiano Ronaldo Profimedia
Kot kaže, se bo uresničil scenarij, katerega je dobro obveščen medij napovedal že pred kakšnim tednom. Ronaldo se bo za 200 milijonov dolarjev na leto preselil v Savdsko Arabijo.

Portugalec Cristiano Ronaldo bo po pisanju španske Marce postal najbolje plačani nogometaš vseh časov, saj naj bi sprejel pogodbo kluba iz Savdske Arabije, Al Nassra. Čakalo naj bi se le še na uradno potrditev.

Marca je sicer že pred enim tednom poročala, da klub iz Savdske Arabije ponuja Portugalcu nemoralno dve in pol-letno ponudbo v višini 200 milijonov dolarjev na leto. Zdaj pa se je isti vir razpisal, da sta Ronaldo in njegov agent Jorge Mendes ponudbo pripravljena sprejeti.

Ronaldo sicer še vedno velja za enega najboljših nogometašev na svetu, a mu zaradi njegovih let ter počasnega zatona noben drug klub ni bil pripravljen ponuditi niti približno takšne vsote. Čeprav si je sam želel ostati v Evropi, omenjal se je celo ameriški MLS, pa bo po pisanju Špancev na koncu Ronaldo vendarle prisluhnil klicu denarja.

Njegov najverjetnejši nov klub Al Nassr iz Riyadha je bil sicer ustanovljen leta 1955 in velja za enega največjih nogometnih klubov iz Savdske Arabije. Pohvali se lahko s 27 večjimi lovorikami.

Klub v novi sezoni vodi nekdanji glavni trener Lilla, Rome, Marseilla in Lyona Rudi Garcia, njegove barve pa od v Evropi znanih igralcev branijo Vincent Aboubakar (Porto, Bešiktaš), Luiz Gustavo (Hoffenheim, Bayern München, Wolfsburg, Marseille, Fenerbahče), Alvaro (Villarreal, Marseille), David Ospina (Nica, Arsenal, Napoli) in Talisca (Benfica, Bešiktaš).

Ronaldo se bo svojemu novemu klubu pridružil kot prost igralec, potem ko je Manchester United v prejšnjih dneh prekinil pogodbo s Portugalcem.

Cristiano Ronaldo Video Šport Ronaldo slavil, a so gol dodelili drugemu. Tako je reagiral. Cristiano Ronaldo Nore številke Šport Ronaldo ima na mizi nesramno bogato ponudbo 99. minuta Šport Ronaldu se je od šoka stemnilo pred očmi
Komentarjev 4
  • smrekca 14:21 30.november 2022.

    Kar naj gre, da ga ne gledam vec ta masten ksiht!

  • Avatar pantani
    pantani 11:49 30.november 2022.

    To je jasno sporočilo,da se mu gre samo za denar!!!

Sorodne novice