Šport > Nogomet
1747 ogledov

Ronaldo razkril, zakaj se je odločil za Savdsko Arabijo

Cristiano Ronaldo Profimedia
Cristiano Ronaldo je mnenja, da je v Evropi podrl že vse rekorde, zdaj si jih želi še v Aziji.

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je bil danes predstavljen kot novi član savdskega kluba Al-Nasr iz Rijada. "Moja pogodba je posebna, saj sem edinstven igralec," je med drugim dejal Ronaldo, ki bo v naslednjih dveh letih in pol zaslužil več kot 200 milijonov evrov.

"Srečen sem, da sem tukaj. Prav tako moja družina, ki me je podprla pri odločitvi. Moja nogometna pot v Evropi je končana. Tam sem podrl vse rekorde, zdaj pa jih nekaj želim postaviti še tu v Savdski Arabiji," je dejal Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moja nogometna kariera se še ni končala. Imel sem veliko ponudb najboljših klubov iz Evrope, Brazilije, Avstralije, ZDA in celo Portugalske, vendar dal sem svojo besedo Al-Nasrju. Prišel sem, ker želim pomagati pri razvoju nogometa in spremeniti miselnost ljudi po vsem svetu o tej igri," je med drugim povedal 37-letni Portugalec.

Cristiano Ronaldo Španci razkrili Šport Neverjeten zasuk! Bo Ronaldo vendarle še igral v Ligi prvakov?

Ronaldo je po podatkih, ki sicer niso uradni, podpisal eno najvišjih pogodb v zgodovini športa. Na mesec bo zaslužil 16 milijonov evrov oziroma 760.000 evrov vsak dan ali 1600 evrov na minuto.

Te številke bodo lahko še bistveno višje, saj se je Ronaldo zaobljubil Savdski Arabiji do leta 2030. Po izteku nogometne pogodbe bo do konca desetletja opravljal vlogo svetovalca oziroma skrbel za promocijo nogometa v Savdski Arabiji, ki se poteguje za organizacijo svetovnega prvenstva 2030. Po poročanju španskega časnika As bo do 2030 zaslužil skupno 500 milijonov evrov.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred predstavitvijo na nabito polnem stadionu Mrspool Park je spregovoril tudi njegov trener pri Al-Nasrju Rudi Garcia. "Moj cilj je, da bo Cristiano srečen in da bo klub z njim osvojil nove lovorike. Cristiano je med najboljšimi nogometaši v zgodovini. Enostavno bo delati z njim, saj mu ne bo treba veliko razlagati o nogometu," je dejal francoski strateg.

Al-Nasr prva tekma po predstavitvi Ronalda čaka v četrtek, 5. januarja, vendar še ni znano, ali bo Portugalec v kadru, naslednja pa je na vrsti 14. januarja prav tako v domačem prvenstvu.

Cristiano Ronaldo Tvegano Šport Trener Al Nassra bi s tem utegnil razjeziti Ronalda Cristiano Ronaldo Zarečeni kruh Šport Aroganca se je pošteno maščevala Ronaldu: "Kje že on igra?"
Komentarjev 3
  • Avatar pantani
    pantani 07:37 04.januar 2023.

    Marš narcisoid!!!

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 22:01 03.januar 2023.

    Zato,ker ga evropski klubi niso hoteli kupiti niti za drobiž!! Sedaj bo šel na hitro v pozabo kdo pa gleda Savdijsko ligo??