Šport > Nogomet
18 ogledov

Ronaldo, pozabi na obrambo

cristiano ronaldo EPA
Trener Reala Madrida Carlo Ancelotti ne pričakuje, da bi Cristiano Ronaldo veliko pomagal obrambi. Novih napadalcev v ekipi ne potrebuje.

Novi trener Reala Carlo Ancelotti si želi, da bi bil Cristiano Ronaldo med tekmami osredotočen predvsem na napadalno igro. "Cristianu ni potrebno veliko postoriti zadaj, pripravljen pa mora biti, ko ima naša ekipa žogo," je dejal italijanski strateg in dodal: "Najpomembneje je, da se dobro počuti na zelenici. Ni razloga, da bi kakorkoli menjal njegov položaj." Portugalec je prejšnji sezoni La Lige zabil kar 34 golov.

Po prodaji Gonzala Higuaína v Napoli pri galaktikih sicer ne bodo iskali novega napadalca. "Imamo Ronalda, ki je najboljši na svetu, Karima Benzemaja, Alvara Morato in Jeseja Rodrigueza. V nekaterih drugih klubih resnično igrajo izjemni napadalci, a menim, da imamo tudi tu dovolj dobre igralce," meni Ancelotti.

Galaktiki ugnali Galaxy

Zaupanje v ekipo so novemu trenerju verjetno dvignile tudi pripravljalne tekme. Po zmagah nad Bournemouthom in Paris Saint-Germainom ter po remiju z Lyonom je ponoči v Phoenixu z 1:3 padel tudi Los Angeles Galaxy. Dva zadetka je zabil Benzema, enega pa je k zmagi prispeval Ángel di María. Izjemno je zaigral predvsem Isco, ki je odlično organiziral igro belega baleta izkazal pa se je tudi z asistenco.

V 14. minuti je po odlični podaji Isca skozi obrambo Los Angelesa Ronaldo žogo le podaljšal do di Maríe, Argentinec pa je zadel za 1:0. Na začetku drugega polčasa je ob svojem prvem dotiku, v igro je vstopil po odmoru, zadel Benzema, zaostanek na 1:2 pa je nato z lepim strelom z roba kazenskega prostora zmanjšal Jose Villarreal. V 74. minuti je Benzema nato postavil končni izid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.