Šport > Nogomet
20 ogledov

Ronaldo bo najbogatejši, če ostane v Madridu

Ronaldo Perez Real Madrid Santiago Bernabeu prestop predstavitev EPA
Madridski Real bo svojemu najboljšemu nogometašu, Cristianu Ronaldu, ponudil novo petletno pogodbo, ki je vredna kar 155 milijonov evrov.

Po poročanju časnika AS bo Cristiano Ronaldo, če se bo odločil podaljšati sodelovanje z Los Blancos, postal najbolje plačani nogometaš na svetu. Španski mediji tako potrjujejo navedbe o višini pogodbenih obveznosti izpred nekaj dni, ko se je Portugalec nato oglasil prek Facbooka in razodel, da ni blizu podaljšanja dogovora z Realom Madridom.

Ronaldo bi z novo pogodbo zaslužil 20 milijonov evrov na leto (s čimer bi prehitel trenutnega rekorderja Samuela Eto'oja iz Anžija), ob tem pa bi dobil tudi večji del denarja, ki bi ga zaslužil s trženjem svoje podobe. Ta del bi se v korist Portugalca povečal iz 40 na 60 odstotkov.

Več golov kot tekem

Seveda ni treba posebej poudarjati, da za Cristiana vlada veliko zanimanje. Paris Saint-Germain, Monaco in Manchester United so le trije od najbolj izpostavljenih snubcev. Sedanja pogodba se Portugalcu izteče leta 2015.

Cristiano je v Madrid iz Manchestra prišel leta 2009 za rekordnih 94 milijonov evrov. V 199 tekmah za Real je zabil 201 gol. 

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 12:56 18.junij 2013.

    take anomalije generirajo revščino. Kaj en človek poterbuje toliko denarja? Če upoštevamo, da je količina denarja na svetu omejena, je takšna distribucija resursov nenormalna. Predvsem pa so tile žogobrci en trop preplačanih in arogantnih bebcev. Škoda, ker je nogomet kot ...prikaži več šport lep in zanimiv.