Šport > Nogomet
2797 ogledov

Ronaldo s tem nasvetom "ubil" nekdanjega soigralca

ronaldo Szczesny Reševalni pas/Twitter Pogovor med Ronaldom in Szczesnyjem.
Portugalski napadalec je odigral ključno vlogo pri zmagi Juventusa.

Aktualni italijanski prvak še naprej žanje sadove odmevnega poletnega dogovora z Real Madridom za prestop Cristiana Ronalda. Portugalski superzvezdnik je v nedeljo ključno pripomogel k zmagi Juventusa na stadionu Guiseppe Meazza v Milanu (0:2).

Prvi zadetek za goste je v osmi minuti srečanja dosegel Mario Mandžukić, končni izid pa je z osmim ligaškim zadetkom v 81. minuti postavil Ronaldo.

Portugalec je v zaključku prvega polčasa ključno pripomogel k zapravljeni najstrožji kazni Gonzala Higuaína, čigar strel z bele točke je z uspešnim posredovanjem in s pomočjo vratnice ubranil vratar Juventusa Wojciech Szczesny.

Pred izvedbo najstrožje kazni je Ronaldo pristopil k poljskemu čuvaju mreže in mu razkril, kam bo streljal Argentinec. Nogometaša sta namreč več let skupaj igrala v Madridu in očitno je Ronaldo dobro seznanjen z navadami nekdanjega soigralca.

Posvet Ronalda in Szczesnyja je obrodil sadove in Juventus je zadržal prednost enega zadetka. "Zelo dobro se poznava. Vem, da Higuaín rad strelja nizko in močno. Srečo sem imel, da sem šel v pravo smer. Ronaldo mi je svetoval, naj štartam nekoliko prej, saj Higuaín strelja zelo močno, čeprav sem to že vedel," je po tekmi povedal Poljak.

Juventus je vpisal 11. zmago v sezoni in ima po 12. odigranih krogih na računu 34 točk, kar je najboljši izkupiček v zgodovini elitnega italijanskega prvenstva. Ronaldo je z osmimi ligaškimi goli drugi najboljši strelec Serie A, enega več je dosegel napadalec Genoe Krzysztof Piątek.

Za Higuaína, ki za Milan igra kot posojeni nogometaš Juventusa, se je tekma končala z rdečim kartonom v 83. minuti. Sodnik mu je sprva pokazal rumenega, nakar se je Argentincu, ki so ga mirili tako soigralci kot nogometaši Juventusa, povsem odpeljalo. Začel je vpiti na delivca pravice in si prislužil izključitev.

"Po mojem ni bilo pravično. Nad mano je bil storjen prekršek. Kaznovan sem bil, čeprav nisem nikogar žalil. Vsi smo ljudje in imamo čustva. To je bil pač eden tistih dni," se je od incidenta oddaljil 30-letni napadalec.

V bran mu je po tekmi stopil tudi Ronaldo: "Rekel sem mu, naj se umiri, ker tvega še večjo kazen. Ni si zaslužil opomina za prekršek, ker ni naredil nič posebnega. Jezen je bil zaradi poraza, kar je razumljivo. Upam, da ga ne bodo preveč kaznovali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice