Šport > Nogomet
2134 ogledov

Ronaldo spregovoril o možnosti upokojitve

cristiano ronaldo Epa
Portugalski napadalec je senzacionalno oznanil, da bi lahko v kratkem končal svojo kariero.

Cristiano Ronaldo je pri 34 letih še vedno eden od najbolje fizično pripravljenih nogometašev na svetu, vendar se tudi on vse bolj zaveda, da se tudi njegov čas nezadržano izteka.

V preteklosti je sicer večkrat poudaril, da bi nogomet lahko igral do 40. leta, vendar vprašanje kje in za kakšen denar. 

Ronaldo se je po zelo uspešnem obdobju v Španiji, kjer je igral za Real Madrid, preselil v Italijo in se v debitantski sezoni na Pirenejskem polotoku proslavil v dresu Juventusa.

Stari dami je pomagal osvojiti dve lovoriki, prispeval pa je 21 ligaških zadetkov, kar je največ med vsemi nogometaši Juventusa. Sezono je končal na četrtem mestu najboljših strelcev v Serie A.

Skromni začetki Šport Ronaldov sin šokiran nad očetovo otroško sobo: "Tukaj si živel?"

O upokojitvi trenutno ne želi razmišljati, vendar ne izključuje možnosti, da bi nogometne čevlje obesil na klin že po koncu sezone 2019/2020.

"Ne razmišljam o tem. Morda se bom upokojil prihodnje drugo leto, lahko pa igram do 40. ali 41. leta. Ne vem. Vedno poskušam uživati v trenutku," je za TVI povedal Portugalec, ki še vedno blesti tako na klubskem kot reprezentančnem prizorišču. Poletje je namreč kronal z zmago v novonastali ligi narodov, kjer je Portugalska v finalu premagala Nizozemsko.

V intervjuju se je obregnil tudi ob vrtoglave odškodnine v svetu nogometa. "Danes je že vsak igralec vreden 100 milijonov. Večji poudarek je na potencialu. Nogometna industrija se je spremenila. Nogometaši so tudi brez dokazil vredni po 100 milijonov evrov. V nogometu je več denarja."

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo Odkrito mnenje Šport Ronaldo se primerja z Messijem: "Messi je sijajen, toda jaz sem..."

Ronaldo je leta 2009 postal najdražji nogometaš vseh časov, ko je Real Madrid zanj odštel takrat rekordnih 94 milijonov evrov. Prepričan je, da bi bil danes, če bi imel še vedno 25 let, vreden vsaj trikrat toliko.

"Težko rečem, a je če je vratar vreden 75 milijonov, potem je nogometaš mojega kova vreden vsaj trikrat do štirikrat toliko (cca. 225 - 300 milijonov evrov, op. a.)," je pristavil.

Komentarjev 1
  • Avatar Lion007
    Lion007 14:47 21.avgust 2019.

    Končno in dokončno.