Šport > Nogomet
36 ogledov

Ronaldo z dvema goloma zaprl usta Mourinhu

Cristiano Ronaldo Real Madrid Chelsea Marcelo Isco Pepe prijateljska tekma
1/7
Reuters
Cristiano Ronaldo je blestel na prvi tekmi Reala Madrida proti nekdanjemu šefu Joséju Mourinhu in tako na najboljši mogoči način utišal jezičnega rojaka na tekmi s Chelseajem (3:1).

Morda res ni pravi Ronaldo, kot ga je zbodel njegov nekdanji trener José Mourinho, je pa Cristiano Ronaldo z dvema goloma utišal nekdanjega šefa in v Miamiju na finalni tekmi Guinness Cupa prinesel zmago Realu Madridu proti Chelseaju.

Nihče ni odgovoril na ostre puščice portugalskega stratega, čeprav je Ronaldo dejal, da on "ne pljuva v krožnik, iz katerega jé". Madridčani so na čelu z izvrstnim napadalcem in plejado okrepitev tako turnir osmih ekip, ki se je selil po Združenih državah Amerike in zaključil na vzhodni obali.

Po golu Ramiresa "Cristiano show"

Proti Chelseaju, branilcu naslova Evropske lige, ki bo čez nekaj tednov odigral tekmo evropskega superpokala proti Bayernu, je mrežo na stadionu Sun Life načel branilec Marcelo, ki je z roba kazenskega prostora zadel v 14. minuti in ob proslavljanju gestikuliral proti Mourinhu, čeprav je po tekmi zatrdil, da je šlo le za komunikacijo z gledalci.

Modri so po le dveh minutah španskega vodstva izenačili, natančen je bil Marcelov rojak Ramires, nato pa je na sceno stopil Ronaldo. Portugalec je najprej zabil z izjemnim prostim strelom v 31. minuti, nato pa v 12. minuti drugega polčasa v mrežo Londončanov preusmeril še podajo novega člana Isca in dokončal delo. Real pod novim vodstvom Carla Ancelottija in Zinedina Zidana še ni izgubil.

Ronaldo: Rad govorim na igrišču

"Ekipa je vsakič boljša," je bil po tekmi zadovoljen najboljši igralec tekme Ronaldo. "To je bila najpomembnejša tekma pripravljalnega obdobja, še posebej proti tako močnemu tekmecu. Ekipa je bila zelo dobra in rezultat je pravičen, ker smo igrali bolje. Počutim se dobro, uživam in danes sem pomagal z dvema goloma, to pa je tisto, kar moram početi."

Jose Mourinho Real Madrid Chelsea prijateljska tekma turnir trener | Avtor: Reuters Reuters
Na vprašanje, če je ob prvem golu, ki ga je slavil z veliko jezo, gledal proti klopi Chelseaja, je Portugalec odvrnil, da je gledal le proti svojim soigralcem in da mu je všeč govoriti le na igrišču.

"Gledal sem na klop svoje ekipe, svoje soigralce. Igram na skorajda istem položaju kot prej, počutim se udobno. Mourinhove besede o 'pravem' Ronaldu? Rad govorim na igrišču. Tisto od zunaj se me ne dotakne, niti me ne prizadene," je še povedal CR.

Mourinho govoril le v angleščini

Njegov portugalski rojak na novinarski konferenci po tekmi ni želel odgovarjati na vprašanja v španščini, ker "trenira angleško ekipo in zato odgovarja v angleščini", se je glasilo njegovo pojasnilo. Po tekmi sta ga pozdravila le Xabi Alonso in Fábio Coentrão, že prej pa se je čustveno objemal s predsednikom in generalnim direktorjem Reala Florentinom Pérezom in Joséjem Ángelom Sánchezom.

"Ronaldo že celo življenje zabija gole, to, da je dal gol, ni velika novica, ampak storili smo napake pri obeh golih," je (v angleščini) dejal Mourinho. "Me boli poraz proti nekdanji ekipi? V prvem polčasu smo naredili prekršek na smrtonosnem mestu Delali smo napake, na katerih moramo še delati. Imamo pet zmag in en poraz, ampak to nam je prineslo nič točk, zato ni neka drama. Na prijateljski tekmi ne boli, če izgubimo v Ligi prvakov proti Madridu bo drugače, zdaj pa me ne skrbi."

Pravi Müller tudi Gerd in ne Thomas

"Da je Cristiano rekel, da ne pljuva v krožnik iz katerega jé? Ne vem, kaj je rekel, to ni moja težava. Jaz sem dal vse za Chelsea in želim najbolje Madridu, tam je veliko ljudi, ki jih spoštujem, od predsednika do najbolj preprostega zaposlenega. Nimam težav, ko rečem, da pričakujem njihovo slavje v prvenstvu, pričakujem ga, ampak ni me več tam. Cristianovo proslavljanje golov? Nekatere sva proslavljala skupaj, to pa je ena od reči, ki si jih bom zapomnil v karieri. Pričakujem, da bo v prvenstvu slavil še mnoge in pomagal Madridu pri osvojitvi naslova," je še povedal Portugalec.

"Da so bile moje besede o 'pravem' Ronaldu kot žalitev Cristianu? To ni bil moj film. Rekel sem, da je pravi Ronaldo zato, ker je bil prvi. Če me vprašate, kdo je pravi Müller, če je Thomas Müller ali Gerd Müller, vam bom rekel, da je slednji. Zame je prvi, ker je najstarejši. To je film, ki so ga zmontirali v Madridu, mestu kinematografije."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.