Šport > Nogomet
9 ogledov

Ponovitev finala izpred dveh let

Gareth Bale
1/9
EPA
V velikem finalu se bosta znova pomerila velika madridska tekmeca.

Fantastični Jan Oblak in Atletico Madrid sta po včerajšnji zmagi nad münchenskim Bayernom čakala na svojega tekmeca v finalu Lige prvakov. Na Santiago Bernabeu je sledil povratni dvoboj med Realom in Manchester Cityjem, prva tekma v Angliji se je končala z neodločenim rezultatom brez zadetkov.

Na veselje navijačev belega baleta je tokrat po poškodbi od prve minute dalje zaigral tudi prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo, ta je sodeloval pri 77 odstotkih vseh zadetkov galaktikov v tej sezoni Lige prvakov, pri Cityju pa se je v kader vrnil zelo vplivni kapetan Vincent Kompany. Tekmo so sodili slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino.

Po poškodbi kapetana padec Cityja

City je zelo solidno odprl tekmo, bil v prvih minutah enakovreden tekmec, nato pa je že v osmi minuti zaradi nove poškodbe z zelenice odšepal Kompany. Zamenjal ga je Francoz Eliaquim Mangala. Real je prevzel pobudo, v 13. minuti pa prišel tudi do prve priložnosti. V kazenski prostor je z desne strani predložek poslal Dani Carvajal, na osmih metrih je visoko skočil Ronaldo, a žogo poslal preko vrat Joeja Harta.

A sedem minut kasneje je angleški reprezentančni vratar že klonil. Po novi podaji Carvajala je za žogo stekel Gareth Bale in jo z desno nogo, je izrazit levičar,  poslal diagonalno v vratnico, od nje pa se je okroglo usnje odbilo v mrežo. Gostje so imeli tudi nekaj smole, saj se je žoge nekoliko dotaknil Fernando, ki so mu pri Uefi pripisali tudi avtogol. Bale je v tej sezoni sicer odigral 29 tekem, nesojeni zadetek pa bi bil že njegov 20. v sezoni, ima tudi 11 asistenc.

Fernandinho blizu izenačenja

V 24. minuti je z roba kazenskega prostora po podaji Marcela visoko čez gol streljal Ronaldo, na drugi strani zelenice pa je vratar Keylor Navas presekal nevarno podajo Jesúsa Navasa v peterec. Gostitelji so kasneje še enkrat zatresli mrežo, a je bil zadetek razveljavljen zaradi pravilno dosojenega prepovedanega položaja Pepeja. V 39. minuti je po levi strani pobegnil še Marcelo, a je bila njegova podaja previsoka za soigralce, Bale pa je s strelom z 20 metrov le malce ogrel Harta.

Nato pa izjemna priložnost za goste. Po lepi akciji je do strela na robu kazenskega prostora prišel Fernandinho, žoga pa je oplazila vratnico in končala v golavtu. Ob koncu prvih 45 minut sta imela nekaj zdravstvenih težav Bale in Ronaldo.

Tudi v drugem polčasu boljši Real

Drugi polčas se je začel z nekaj nenevarnimi streli, nato pa je imel izjemo priložnost Luka Modrić, ki je po podaji Bala ostal povsem sam pred Hartom, a je vratar žogo uspel odbiti v kot. Angleški čuvaj mreže je dobro posredoval tudi v 55. minuti po strelu Ronalda z glavo, isti dvoboj pa je dobil tudi nekaj minut kasneje, ko je Portugalec sprožil z nogo.

V 63. minuti so bili domači znova blizu zadetka. Po podaji iz kota je bil najvišji Bale, zadel pa je prečko. V nadaljevanju akcije je bil Ronaldo v prepovedanem položaju. City je v nadaljevanju tekme poskušal napadati, a je Real z veliko lahkoto preprečeval resne poizkuse tekmeca. V 84. minuti je s prostega strela na levi strani igrišča poskušal Navasa presenetiti Kevin De Bruyne, vendar je zadel le zunanji del mreže. City na tekmi ni uspel ustreliti znotraj tekmečevega okvirja vrat.

V 89. minuti se je na tekmi 'pojavil' tudi Sergio Agüero z nevarnim strelom od daleč, žoga pa je pristala na vrhu mreže. A to je bilo tudi vse kar so ponudili Angleži, v milanskem finalu se bosta pomerila oba madridka velikana. Pred dvema letoma je v tekmi za lovoriko Atletico vodil večji del tekme, a je nato Sergio Ramos poskrbel za podaljšek, v njem pa je Real prepričljivo prišel do desetega evropskega naslova.

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma:

Real Madrid : Manchester City 1:0 (1:0) /0:0/
Fernando 20./ag

/.../ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.