Šport > Nogomet
26 ogledov

Ibra okrivil Blanca, Blanc Ibro

zlatan ibrahimović EPA
Po izpadu iz Lige prvakov je prvi zvednik PSG Zlatan Ibrahimović krivca našel v trenerju Laurentu Blancu.

"V prvem polčasu smo igrali v postavitvi, ki je še nikoli nismo uporabili in videli ste, kako se je vse skupaj izšlo," je po porazu v četrfinalu Lige prvakov dejal Zlatan Ibrahimović in prst uperil v taktiko trenerja Laurenta Blanca.

PSG je izpadel proti Manchester Cityju, prva tekma v Parizu se je končala z 2:2, druga na stadionu Etihad pa z zmago Cityja z 1:0. Meščani so se tako prvič v zgodovini prebili v polfinale Lige prvakov. Zmage v tem tekmovanju si že vrsto let želi tudi Ibrahimović, ki pa s svojimi klubi praviloma obtiči v četrtfinalu. Ta je pred sezono v kateri je slavil Inter zapustil Milan in se preselil k takrat aktualnemu prvaku Barceloni, ki pa je nato klonila prav proti Italijanom. Kasneje je bil Šved neuspešen še pri Milanu in PSG.

"Če bi napredovali, nihče ne bi govoril o zgrešeni taktiki, a zgodilo se je pač tako. V drugem polčasu smo se vrnila na preizkušene reči in vse skupaj je izgledalo precej boljše. Vendar je bilo že prepozno. Še vedno sem prepričan, da smo boljša ekipa kot je City, a doma smo remizirali in izgubili v gosteh. Zdaj jim lahko le želimo čim več uspeha v polfinalu," je dejal Ibra. Ta se je v preteklosti že znal spreti s trenerji, zaradi nesoglasij z bodočim trenerjem Cityja Pepom Guardiolo je moral po vsega enem letu tudi zapustiti Barcelono.

Ibra po poletju zapušča tudi PSG, z njim je v tej sezoni v Franciji že osvojil prvenstvo, Blanc pa se tako tudi ni 'šparal' pri iskanju krivca za izpad. "Niti na eni od obeh tekem nismo bili smrtonosni v napadu. V Parizu smo dosegli dva zadetka, a bi jih po priložnostih morali še več. To je nato vplivalo na potek povratne tekme. Manjkali so nekateri igralci, City pa je bil precej bolj učinkovit pred golom in je zaslužil napredovanje. So dobri, niso pa spektakularni. Svoj posel so sicer opravili," je ocenil Blanc, ki očitno ni bil zadovoljen s švedskim napadalcem. Ta je v Parizu zastreljal enajstmetrovko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.