Šport > Nogomet
56 ogledov

Ronaldu podelili najvišjo državno čast

cristiano ronaldo red šprinca henryja odlikovanje portugalska
1/10
Reuters
Portugalski predsednik Anibal Cavaco Silva je najboljšemu nogometašu leta 2013 po izboru Mednarodne nogometne zveze Cristianu Ronaldu podelil najvišjo državno čast.

Zvezdnik španskega Real Madrida je prejel red princa Henryja, Silva pa je v nagovoru počastil neverjeten talent Ronalda, ki je ime Portugalske ponesel po celem svetu.

Predsednik Portugalske je Ronalda sprejel v predsedniški palači v Belemu. Osemindvajsetletnik je zraven prinesel še zlato žogo za najboljšega nogometaša, ki jo je prejel drugič. Lovorika bo za nekaj časa ostala na Madeiri, kjer stoji muzej v čast Cristianu Ronaldu. "Počaščen sem, da predstavljam Portugalsko celemu svetu. To mi daje dodatno motivacijo, da bom nadaljeval s trdim delom in še naprej predstavljal državo," je po dogodku dejal portugalski zvezdnik, ki je za svojo državo zbral 109 nastopov in dosegel 47 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.