Šport > Nogomet
30 ogledov

Rooney boljši od Henryja

premier liga manchester city united rooney young EPA
Angleški reprezentant Wayne Rooney je postal najmlajši nogometaš, ki mu je v angleški Premier League uspelo doseči 150 zadetkov. Napadalec Manchestra Uniteda je za dobro leto izboljšal rekord Thierryja Henryja.

Napadalec angleškega nogometnega velikana Manchestra Uniteda Wayne Rooney je na derbiju proti Manchestru Cityju (3:2) postal najmlajši igralec v zgodovini angleškega prvenstva Premier League, ki je zabil 150 golov. Rooneyju je to uspelo v starosti 27 let in 46 dni. Pred njim je bil rekorder nekdanji napadalec Arsenala, Francoz Thierry Henry, ki je do 150 golov v Premier League prišel pri 28 letih in 150 dneh.

"Vesel sem, ker mi je uspelo tako kmalu doseči ta mejnik, še bolj pa sem vesel zaradi zmage nad Manchestrom Cityjem. To je bil velik dan za naš klub in naše navijače," je po zmagi na mestnem derbiju s 3:2 dejal Rooney, ki je na tekmi dosegel dva gola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.