Šport > Nogomet
5 ogledov

Rooney najboljši Anglež v Ligi prvakov

Wayne Rooney EPA
Napadalec Manchestra Uniteda Wayne Rooney je v gosteh Otelulu zabil dva gola in postal prvi Anglež, ki je v Ligi prvakov zabil 25 zadetkov. Sir Alex Ferguson zadovoljen z zmago.

Rooney je bil pred tekmo v Bukarešti izenačen s Paulom Scholesom, oba sta zabila 24 golov. Prvi napadalec rdečih vragov je v Romuniji oba gola zabil z bele točke, za ovratnik pa mu dihata Chelseajev Frank Lampard in Liverpoolov Steven Gerrard. United se je za zmago nad romunskim prvakom moral pošteno potruditi, saj je bil Otelul do prvega zadetka v 64. minuti enakovreden tekmec. Rdeči vragi so kmalu po golu ostali brez Nemanje Vidića, ki je dobil rdeči karton. Po mnenju sira Alexa Fergusona prestrogo, a se na odločitev ne bo pritožil: "Mislim, da pritožba v takem primeru ne more uspeti."

Fergusona je navdušil Rooney, ki se je v prvo postavo vrnil po tem, ko je derbi proti Liverpoolu začel na klopi. "V prvem polčasu je igral bližje sredini, v drugem pa seje pomaknil proti vratom nasprotnika. Domačim je povzročal veliko težav. Dobro je izvedel obe enajstmetrovki. Lahko bi zmagali še z višjo razliko, a smo ostali z desetimi igralci," je dejal Ferguson in dodal: "V gosteh se je treba velikokrat pošteno potruditi. Ni lahkih tekem. Domači so igrali dobro, a podatek o posesti žoge priča o tem, da smo imeli tekmo v naših nogah. V drugem polčasu smo zaigrali bolje, odlični so bili Rooney, Nani in Anderson."

S prvo zmago v Ligi prvakov v tej sezoni se je United prebil na drugo mesto skupine C, v vodstvu je Benfica. Čez 14 dni bo Otelul gostoval v gledališču sanj, na Old Traffordu.

Komentarjev 1
  • Manager 15:31 19.oktober 2011.

    Ce je kak športni navdušenec, ki bi želel voditi svojo hokejsko oz. nogometno ekipo naj klikne na spodnji link. Zaenkrat sta na voljo hokej in nogomet, je pa v prihodnosti nacrtovanih še vec športov (rokomet, košarka, formula1, ipd).Odlicna ...prikaži več igra, ki ti omogoca druženje z vrstniki z vsega sveta, grajenje športnih objektov, dvorane, trgovanja z igralci, lahko se zanašate tudi na lastno šolo... in še mnogo vec! Pridruži se tudi ti.http://www.powerplaymanager.com/r788