Šport > Nogomet
22 ogledov

Rooney v nemilosti navijačev Uniteda

Rooney Manchester City Manchester United Etihad pokal FA EPA
Nekdanji pomočnik Alexa Fergusona, Mike Phelan, meni, da se je Wayne Rooney znašel na bojni nogi z navijači Manchester Uniteda.

Mike Phelan, nekdanji pomočnik Alexa Fergusona, je prepričan, da se je Wayne Rooney zameril navijačem Manchester Uniteda.

Angleški reprezentant je pred slovesom Alexa Fergusona izrazil željo, da bi se preselil v drug klub, nekaj podobnega pa si je privoščil že oktobra 2010. Predstavniki angleškega nogometaša so takrat zatrjevali, da odločitev ni pogojena z denarjem, nato pa je Rooney po nepričakovanem preobratu podaljšal pogodbo do leta 2015.

''Povsem se je izpostavil''

Nekdanji trener rdečih vragov Alex Ferguson je razkril, da ga je Rooney po zadnji domači tekmi na Old Traffordu zaprosil za prestop. Phelan je prepričan, da mu navijači tega ne bodo kar tako oprostili.

''Prvo zahtevo lahko pripišete neizkušenosti, z drugo pa se je povsem izpostavil,'' je povedal Phelan in dodal: ''Wayne je član najboljšega kluba. Zakaj bi to želel ogroziti, razen če si želi novega izziva in meni, da mu Manchester United tega ne more zagotoviti.''

Novega trenerja Uniteda Davida Moyesa čaka težka naloga, saj se mora v prihodnjih dneh z Rooneyjem dogovoriti o podrobnostih nadaljnega sodelovanja. ''Vsak nogometaš ima pravico, da izrazi željo za selitev. Vsakdo lahko to stori v kateremkoli trenutku. Preden je prvič izrazil željo, je Rooney upošteval številne nasvete, vendar je bil trener izjemen. Pogovoril se je z njim in ga vprašal, zakaj želi zapustiti klub. Fergusonova tiskovna konferenca je bila dramatična, a pristna,'' je dodal Phelan.

Rooneyja skrbijo navijači

Po poročanju ESPNSoccernet naj bi bil Rooney nezadovoljen s poročanjem o njegovi domnevni želji za prestop, zato bo klub zaprosil, naj razčisti nastalo zmedo. Anglež se namreč boji negativnega odziva navijačev, če se bo določil za obstanek na Old Traffordu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.