Šport > Nogomet
11 ogledov

Roura: Kdor misli, da bo lahko, se moti

zlatan ibrahimovic carlo ancelotti Reuters
Pred prvo četrtfinalno tekmo Lige prvakov med PSG in Barcelono stavnice govorijo v prid Katalonski ekipi. Napadalec francoske ekipe Zlatan Ibrahimović, ki je v preteklosti igral tudi na Camp Nouu, je Barço označil za najboljšo ekipo vseh časov. Jordi Roura pričakuje težko tekmo, Carlo Ancelotti pa ni prejel nobene pomoči s strani Joséja Mourinha.

Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović bi moral zaradi rdečega kartona proti Valencii manjkati na prvi tekmi v Parizu, vendar se je Uefa odločila, da kazen zniža. ''Ne bi želel zamuditi tekme. Rdeči karton je bil strog. Spoštujem sodniško odločitev, vendar sem vesel, da ne bom manjkal na tako pomembni tekmi. Ko sem prejel rdeči karton, nisem ramzišljal o tem,'' je povedal Ibra, ki ni kazal negativnih čustev proti svojemu nekdanjemu klubu, kjer se je veliko prepiral s takratnim trenerjem Pepom Guardiolo. ''Barça je verjetno najboljša ekipa na svetu in vseh časov. Radi zadržujejo žogo, a tudi mi lahko držimo posest, saj igramo doma. Lažje je reči, kot pa potem to narediti na igrišču. Trener nam do dal napotke, kako moramo igrati,'' je dodal švedski napadalec.

Ibrahimović je po prihodu v PSG takoj postal prvi zvezdnik ekipe, a Šved opozarja, da je najbolj pomembna ekipa. ''Ne počutim se kot številka ena. Najbolj pomembna je ekipa. Brez njih ne bi mogel zadevati. Individualno lahko igram zelo dobro, vendar je bolje, kadar gre za kolektivno akcijo. Ko sem igral za Barcelono, sem igral pravilno in tega ne bi spremenil. Igral sem svoj nogomet in to je moj karakter,'' je povedal 31-letnik.

Ancelotti: Posnetkov nisem videl

Trener PSG Carlo Ancelotti je pred obračunom z Barcelono zavrnil govorice, da naj bi od Joséja Mourinha prejel DVD, na katerem trener Reala analizira slabosti katalonske ekipe. ''Povedal sem že, nobenih videov nisem videl. Če mi Mourinho hoče pomagati, bom z veseljem sprejel, vendar poročil še nisem videl,'' je povedal Ancelotti, ki si želi pogumne igre svojih varovancev. Na vprašanje, kako namerava zaustaviti Lionela Messija, je Italijan dodal: ''Mislim, da bo imela Barça prav toliko težav z Ibrahimovićem, kot jih bomo imeli mi z Messijem.''

Roura: Vilanova je šef

jordi roura | Avtor: EPA EPA
Na klopi Barcelone bo po večmesečni odsotnosti ponovno sedel Tito Vilanova, čeprav se Španec ni udeležil tiskovne konferenco pred tekmo. Namesto njega je na vprašanja odgovarjal Jordi Roura, ki je potrdil, da Vilanova ni samo spremljal ekipe, ampak bo aktiven tudi med tekmo. ''On je šef in njegova vrnitev je pomembna,'' je povedal Roura in nadaljeval: ''Zdaj se moramo ponovno vrniti v normalno stanje. Zame je najbolj pomembno, da smo vsi srečni. Tita ima celoten klub zelo rad.''

Roura je dejal, da je bila prva tekma proti Milanu prava učna ura za nogometaše Barcelone, ki bodo novo pridobljeno znanje poskušali pretvoriti v dejanja. ''Tista tekma nam je pokazala, česa ne smemo početi. Nismo igrali dobro in nismo naredili dobrega rezultata. Zavedamo se, da bo tekma proti PSG zelo težka, zato si ne smemo dovoliti, da bi igrali manj kot stoodstotno. PSG je ena izmed največjih ekip v Evropi, z velikim proračunom. Vsakdo, ki misli, da bo lahko, se moti,'' je povedal Roura.

Barcelona se zaveda nevarnosti, ki jo predstavlja Ibrahimović, zato Roura opozarja, da bo potrebno na Šveda še posebej paziti. ''Zelo dobro ga poznamo. On je odličen igralec in vedeti moraš, kako se braniti pred njim,'' je povedal Španec, ki taktike ne namerava prilagajati specifičnosti francoske ekipe. ''Močni so na številnih področjih. Njihovi igralci so visoki in močni, vendar zato ne bomo spreminjali naše obrambe,'' je zaključil Roura.

zlatan ibrahimović | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.