Šport > Nogomet
42 ogledov

Rudonja: "Lahko tudi na prvo mesto"

Slovenija Romunija reprezentanca Mladen rudonja dodatne kvalifikacije SP 2002 sv EPA
Nismo ga poklicali naključno. Nekdanji reprezentant Mladen Rudonja je z zadetkom proti Romuniji Sloveniji dejavno pomagal na njeno prvo svetovno prvenstvo v Južno Korejo. Prepričan je, da je kvalifikacijska skupina za SP 2014 ugodna in da so Kekovi varovanci lahko tudi prvi.

"Žreb je ugoden. Če bodo fantje na ravni, na kakršni so zadnje čase, se lahko zavihtijo tudi na prvo mesto v skupini," je o kvalifikacijski skupini za svetovno prvenstvo 2014 prepričan Mladen Rudonja, strelec znamenitega zadetka v Bukarešti, ki je Sloveniji tlakoval pot na prvo svetovno prvenstvo. "Ne vidim razloga, da bi bili s skupino nezadovoljni," pravi.

Doslej je imela Slovenija največ težav z Norveško. Pet tekem, štirje porazi in remi na EP 2000. "Neugodni so, ampak zdaj niso več na takšni ravni, kot so bili pred časom. Ne mislim, da je slabo, če smo z njimi v skupini," o robustnih Skandinavcih meni Turbo Rudi. Od petih tekem so Slovenijo trikrat premagali tudi Švicarji, od tega leta 2003 na prijateljski tekmi kar 5:1. "Bilo je pozimi, ekipa se je lovila, nekaj smo poskušali," nenavadno visokemu porazu velike vrednosti ne pripisuje Rudonja: "Žreb je na splošno dober. Vsaka ekipa je po svoje neugodna, vzeti jo moraš resno, iti tekmo za tekmo in tako si lahko izborimo svetovno prvenstvo."

V zadnjem času v reprezentanci na plan vse bolj prihajajo nogometaši mlajše generacije, fantje, ki so šele dobro zakorakali od dvajsetega proti tridesetemu letu. "Mislim, da je prav tako. Mladim je treba dati možnost in jih čim prej potiskati v ekipo. Kombinacija mladih in izkušenih v ekipi – ampak več mladih – se lahko doseže," je prepričan Koprčan, ki je kot oglednik dejaven v četrtem najstarejšem klubu na Angleškem Sheffield Wednesday, ki trenutno nastopa v tretji angleški ligi. Tudi na slovenskih travnikih se za žogo podijo fantje, na katerih se je ustavilo oko Mladena Rudonje: "Precej fantov je zanimivih. Videli pa bomo, kako in kaj. O imenih pa še ne bi govoril."

Komentarjev 1
  • 1111 11:31 31.julij 2011.

    ...raje malo manj euforije, skupina ni tako lahko kot se zdi...Švica, Albanija znajo bit zelo neugoden nasprotnik, da o vikingih ne govorimo...je pa res, da so ne enake možnosti...ampak najprej skočit in pol rečt, hop!