Šport > Nogomet
23 ogledov

Ruska Spartak in Šinik kaznovana zaradi izgredov

Spartak Moskva navijači huligani Šinik Jaroslavl svastika nacizem Reuters
Ruska nogometna zveza je kaznovala Spartak in Šinik zaradi vdora navijačev na nogometno zelenico na sredini pokalni tekmi.

Moskovski prvoligaš Spartak bo tako moral zvezi plačati 13.700 evrov, nižjeligaš Šinik iz Jaroslavla pa je bil kaznovan z 11.500 evri kazni.

Oba kluba čaka tudi nekaj tekem pred praznimi tribunami. Šinik bo brez gledalcev igral na treh tekmah, Spartak pa na dveh. Za Spartak je to precej neugodna kazen, saj bodo brez podpore navijačev na dveh derbijih. Prvič v nedeljo, ko gostijo mestnega tekmeca Lokomotivo, drugič pa 10. novembra, ko v Moskvo pride trenutno vodilni klub na lestvici ruskega državnega prvenstva, Zenit iz Sankt Peterburga.

Sankcija ruske nogometne zveze je posledica dogajanja na sredini pokalni tekmi v Jaroslavlu. Navijači Spartaka so že pred začetkom tekme na zelenico metali dimne bombe, situacija pa se je še zaostrila v drugem polčasu. Navijači so vdrli na igrišče in se spopadli s policisti, sodnik pa je srečanje v 53. minuti prekinil. Po dvajsetih minutah se je tekma sicer nadaljevala in končala z zmago Moskovčanov z 1:0. Navijači so ob vdoru na igrišče nosili tudi nacistične simbole, policija pa je aretirala 78 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.