Šport > Nogomet
3332 ogledov

Krvnik Slovenije: "Povedal mi je, da so bili Hrvati arogantni"

Artem Dzjuba Jan Oblak Profimedia
Slovenci so morali po zmagi nad Hrvati (1:0) v kvalifikacijah za SP 2022 priznati premoč Rusom (2:1).

Ruska nogometna reprezentanca je po Malti (1:3) premagala še Slovenijo (2:1) in z maksimalnim izkupičkom točk (6) zaseda prvo mesto kvalifiakcijske skupine H za nastop na naslednjem mundialu.

Krvnik slovenske reprezentance na sobotni tekmi v olimpijskem Sočiju je bil Artem Dzjuba, ki je zadel v 26. oziroma 35. minuti, poraz Slovenije pa je zgolj minuto po drugem zadetku domačih uspel ubžaliti Josip Iličić (36).

Varovanci Matjaža Keka so s tem utrpeli prvi poraz po devetih zaporednih tekmah.

Josip Iličić Ostali praznih rok Šport Ruski obrambni zid zdržal vse nalete Slovenije Andraž Šporar Po tekmi Šport Kek razkril, zakaj več ne računa na Šporarja, ruski selektor se dotaknil Iličića

"Rusija si je zaslužila zmago in za to ji čestitam. Nismo bili dovolj dobri pri branjenju dolgih žog v naš kazenski prostor. Proti Dzjubi tako ne moreš igrati. Končan je naš niz neporaženosti, zdaj začenjamo znova. Za nami sta dve težki tekmi in nestrpno pričakujemo tretjo na Cipru," je v Sočiju dejal selektor Kek.

Dzjuba je po dveh zadetkih proti Sloveniji samo še enega oddaljen od rekorderja ruske reprezentance Aleksandra Keržakova. Ta jih je v 91 reprezentančnih nastopih zbral 30 (povprečje 0,33), Dzjuba je po zgolj 49 tekmah že pri številki 29 (povprečje 0,59).

slovenija hrvaška sp 2022 Senzacija Šport Slovenija prvič v zgodovini premagala Hrvaško

"Slovenija se je izkazala za zelo zahtevnega nasprotnika, kar smo tudi pričakovali. Navdušil me je Josip Iličić, kako dober igralec. Zadnji, ki je name naredil takšen vtis, je bil Luka Modrić. Vesel sem, da smo zmagali, upam, da smo začeli nov pozitiven niz," je povedal Dzjuba in razkril še eno zanimivo podrobnost, o kateri danes poročajo številni hrvaški mediji. 

"Slovenskega reprezentanta Miho Mevljo, nogometaša Sočija, sem vprašal, kaj se je dogajalo na tekmi v Ljubljani, na kateri so premagali Hrvate. Dejal mi je, da so bili Hrvati arogantni do njih, zato so bili kaznovani."

Artem Dzjuba Miha Mevlja | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.