Šport > Nogomet
551 ogledov

Sakho želi 13 milijonov funtov odškodnine

Mamadou Sakho Epa
Protidopinška agencija je škodila javni podobi angleškega nogometaša, kar je imelo za posledico izgubo dohodka.

Branilec angleškega nogometnega prvoligaša Crystal Palacea Mamadou Sakho toži Svetovno protidopinško agencijo (Wada) zaradi napake pri dopinškem testu. Sakho pravi, da je ta napaka končala njegovo kariero pri Liverpoolu. Wado toži za 13 milijonov funtov, poroča časnik Guardian.

Sakho je bil suspendiran za 30 dni aprila 2016, potem ko je bil na dopinškem testu pozitiven na prehransko dopolnilo za izgorevanje maščob. Sakho je zaradi tega ostal brez finala evropske lige proti Sevilli in mesta v francoski reprezentanci za evropsko prvenstvo 2016.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je pozneje, ko je ugotovila, da je šlo za higenamin, ki ga ni bilo na seznamu Wadinih prepovedanih substanc, Sakha oprala krivde in v poročilu okrcala krovno protidopinško zvezo.

Sakho ni nikoli več začel v prvi postavi Liverpoola, septembra 2017 so ga rdeči prodali za 26 milijonov funtov Crystal Palaceu. Devetindvajsetletni Francoz pa se je zdaj odločil za tožbo, s katero naj bi si vrnil izgubo zaslužka in osebne vrednosti.

"Čeprav je Crystal Palace ugleden angleški prvoligaš, pa nima tako široke svetovne prepoznavnosti kot Liverpool, kar igralcu prinaša večjo vrednost in posledično večje 'image rights'," je dejal eden Sakhovih odvetnikov Stuart Ritchie in na sodišču dodal, da je bil nogometaš šele nedavno spet poklican v francosko izbrano vrsto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.