Šport > Nogomet
19 ogledov

Samardžić upa na priložnost proti Kanadi

slovenska nogometna reprezentanca trening stožice Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca se že pripravlja na torkovo prijateljsko tekmo v Celju s Kanado.

Izbranci Srečka Katanca so danes dopoldne v Lescah opravili prvi pravi trening, na katerem pričakovano ni bilo Kevina Kampla, ki bo soigralce prišel pozdravit v ponedeljek, in Romana Bezjaka, ki se bo izbrani vrsti pridružil danes.

Bezjak je imel še klubske obveznosti, Kampl, ki ni stoodstotno pripravljen, pa se je tokrat sicer znašel na spisku selektorja, a je slednji pojasnil, da ga prav zaradi zdravstvenih težav tokrat ne bo uporabil ne na treningih ne na tekmi.

Katanec je pred dnevi dejal, da bo odslej pomembna vsaka tekma, tudi prijateljska, saj bodo slovenski fantje do kvalifikacij za EP 2016, ki se bodo začele septembra, odigrali zgolj štiri prijateljske tekme.

Katanec išče alternative v obrambi

Na prvi izmed teh bodo selektorjeve oči uprte predvsem v novince in tiste, ki niso bili vedno prisotni na reprezentančnih akcijah. Eden teh je tudi branilec moldavskega Šerifa iz Tiraspola Miral Samardžić.

Prav v s kadrom ne ravno bogati branilski vrsti Katanec intenzivno išče možne alternative za zdaj standardne Miša Brečka, Bojana Jokića ter predvsem srednja branilca Boštjana Cesarja in Branka Ilića.

V tem pogledu je vpoklic Samardžića in tudi Gregorja Balažica logičen, po besedah prvega pa je prihod v izbrano vrsto res nekaj posebnega. "Občutki so izjemni. Vpoklic v reprezentanco je nekaj edinstvenega za vsakega nogometaša," je pred današnjim treningom v Lescah povedal Samardžić. Torkov tekmec je tudi zanj manjša neznanka. "O kanadski reprezentanci ne vem prav veliko, ampak menim, da imajo solidno vrsto. Reprezentanca je le reprezentanca, slabih ni," meni Samardžić.

Ta bi proti Kanadi kaj lahko dobil nekaj priložnosti. "Če bom zaigral, bom dal svoj maksimum, to bo le še ena dobra vest zame. Upam, da bom zaigral in pokazal, kaj znam," pravi nekdanji igralec Maribora, ki se je leta 2010 odpravil služit kruh v ne ravno "obljubljeno deželo" Moldavijo.

Šerif na ravni Maribora, če ne celo višje

Toda pri Šerifu, ki v zadnjem obdobju redno nastopa v evropskih tekmovanjih, se je Samardžić dobro znašel in je tudi kapetan ekipe. "Pred odhodom k Šerifu res nisem poznal kluba. Tudi v Sloveniji ne poznamo prav dobro Moldavije. Ampak v klubu je vse urejeno, od pogojev za vadbo do organizacije in financ. Je na ravni Maribora, če ne celo višje," o svojih delodajalcih pravi 26-letni branilec in dodaja, da življenje v Moldaviji ni takšno kot v Sloveniji, saj vse še "diši" po sovjetskih časih.

Slovenska vrsta bo sicer skupaj do torkove tekme opravila štiri treninge v Lescah in Kranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.