Šport > Nogomet
23 ogledov

Mertelj: "Iz tega poraza se moramo nekaj naučiti"

Švica Slovenija kvalifikacije za SP 2014 Stade de Suisse Bern Novaković Kampl EPA
Ena od pridobitev slovenske reprezentance v zadnjih kvalifikacijah je tudi vezist Maribora Aleš Mertelj, ki si želi tudi v bodoče nastopati v državnem dresu.

Lepo napolnjen štadion Stade de Suisse v Bernu je po zadnjem sodnikovem žvižgu svoje ljubljence pozdravil z bučnim aplavzom, približno 200 slovenskih navijačev pa je za trud nagradilo izbrance Srečka Katanca.

Slovenski nogometaši so v mešani coni spregovorili o glavnih razlogih za poraz, zvezni nogometaš Aleš Mertelj pa kljub neuspehu ni obupaval: "Dali smo vse od sebe, vendar nam ni uspelo. Smo športniki in iz tega poraza se moramo nekaj naučiti. Moramo verjeti, da smo lahko v prihodnosti še boljši in da lahko prihajamo do zmag tudi na tako težkih gostovanjih."

"Obdržati reprezentančni dres"

Nogometaš Maribora je imel ogromno dela s švicarsko zvezno linijo, ki je imela v drugem polčasu veliko prostora za organizacijo hitrih akcij: "V drugem delu tekme smo zaigrali na vse ali nič. Vedeli smo, da bo prvi zadetek zelo pomemben. Uspelo ga je doseči Švicarjem, ki so prednost zadržali do konca. Upam, da bom z dobrimi igrami v klubu tudi v naslednjem ciklusu zadržal reprezentančni dres," je zaključil Mertelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.