Šport > Nogomet
21 ogledov

Sammutu deset let kazni za nameščanje

sammut malta EPA
Uefa je malteškega nogometaša Kevina Sammuta, člana prvaka iz Valette, kaznovala z desetletno prepovedjo igranja v vseh uradnih tekmovanjih zaradi prirejanja izida kvalifikacijske tekme za uvrstitev na evropsko nogometno prvenstvo leta 2008.

Kevin Sammut je bil spoznan za krivega sodelovanja pri prirejanju izida kvalifikacijske tekme za uvrstitev na evropsko prvenstva leta 2008 med Norveško in Malto, ki se je končala z zmago Norvežanov s 4:0. Norvežani so tri od štirih zadetkov dosegli v zadnjih 18 minutah tekme, vendar pa v tem času Sammut ni mogel vplivati na razplet tekme, saj je bil zamenjan že po prvem polčasu. Sammut je tako bil očitno žrtveno jagnje, saj Uefa ostalih vpletenih nogometašev ni kaznovala zaradi pomanjkanja dokazov.

Sammut napoveduje, da se bo na kazen pritožil, saj kazen v praksi pomeni, da ne bo več igral profesionalnega nogometa. Disciplinska komisija Uefe je ukrepala na podlagi nenavadno visokih stav na omenjeno tekmo, ki so znašale tudi 200 tisoč evrov. "Številni so mi dejali, da bi bilo zame precej bolje, če bi razkril preostale igralce in bi si tako zmanjšal kazen. Vendar tega ne morem storiti, saj ničesar ne vem. Tudi storil nisem ničesar. Kaj naj torej razkrijem?" je na novinarski konferenci po izreku sodbe dejal Sammut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.