Šport > Nogomet
26 ogledov

Samokritični Buffon: Juve zaslužil poraz

milan juventus EPA
Na derbiju 14. kola italijanske nogometne lige sta se pomerila Milan in Juventus. Zmaga je pripadla rossonerom, edini gol na tekmi pa je z bele točke dosegel Robinho. Vratar stare dame Gianluigi Buffon je priznal, da si je Juventus zaslužil poraz.

Medtem ko je Gianluigi Buffon zatrdil, da si je Juventus zaslužil poraz, pa je trener Milana Massimiliano Allegri priznal, da je bila enajstmetrovka dosojena nepravilno.
Juventus je na San Siru doživel šele drugi poraz v letošnji sezoni, črno-beli pa kljub temu ostajajo na vrhu italijanske Serie A. Legendarni vratar Ginaluigi Buffon je po tekmi povedal, da je Juve prikazal nezadovoljivo predstavo. ''Po mojem mnenju ni bilo enajstmetrovke, a takšne napake se dogajajo. Dejstvo je, da smo imeli dovolj časa, da se vrnemo v igro, vendar tega nismo storili. Imeli smo uro časa, da odgovorimo,'' je povedal Buffon in dodal, da je Juve zasluženo zabeležil poraz. ''Samokritičnost je najboljši način za ozaveščanje ljudi. Nikoli ne moreš vedeti, kakšen je pravi razlog za poraz, a nocoj je nekaj manjkalo na večih področjih,'' je po tekmi povedal Italijan.

Varovanci Massimiliana Allegrija so se z zmago pomaknili v prvo polovico lestvice. ''Izgledalo je kot enajstmetrova, vendar so posnetki razkrili, da ne bi smel piskati. Juventusu smo dopustili samo en strel v okvir vrat, medtem ko smo sami imeli štiri ali pet priložnosti za zadetek,'' je povedal Allegri in pohvalil delo svoje ekipe. ''Branili smo zelo organizirano in fantje si zaslužijo pohvale. Delovali smo kot enota in to je pozitiven znak,'' je dodal 45-letnik.

V preteklih dneh je v javnost pricurljala novica, da naj bi Silvio Berlusconi Allegrija zamenjal s Pepom Guardiolo. Italijan je na to temo povedal: ''Počaščen sem, da me želi klub zamenjati z Guardiolo. On je eden najboljših trenerjev na svetu.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.