Šport > Nogomet
24 ogledov

Sarma odličen, a klonil trikrat

Samir Handanović EPA
Italijanski Inter kljub dobri igri slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića ni imel pravih možnosti proti Real Madridu

Inter je po sobotnem porazu proti mestnemu tekmecu AC Milanu dobil nov boleč udarec pred začetkom nove sezone, ko ga je na pripravljalni tekmi v kitajskem Guangzhouju pred 40.000 gledalci premagal še Real Madrid (3:0).

Strelski pohod španskega velikana je v 29. minuti odprl Jese, prednost je kmalu po začetku drugega dela povišal Raphaël Varane, za končni rezultat pa je dve minuti pred iztekom rednega dela poskrbel James RodriguezRoberto Mancini je na igrišče poslal močno zasedbo, v kateri so poleg Samirja Handanovića nastopile tudi nove okrepitve Martin MontoyaJeison Murillo in Geoffrey Kondogbia.

Prvi je sicer zapretil Gareth Bale, ki je preigral kapetana Andreo Ranocchio, a sprožil mimo vratnice. Kmalu zatem se je izkazal Handanović, ki je najprej ubranil fantastičen prosti strel Cristiana Ronalda, nato pa v 23. minuti še enkrat več upravičili sleherni novec, ki so ga zanj odšteli nerazzurri, ko je z dvojno obrambo najprejpreprečil zadetek Jeseju, nato pa še Iscu.

Kljub dobro razpoloženemu vratarju pa se Inter ni mogel dolgo upirati desetkratnemu zmagovalcu Lige prvakov in Jese je na pragu prve pol ure igre z levico zabil za vodstvo galaktikov. Po odmoru se stvari za varovance Mancinija niso kaj prida izboljšale, Varane je v 55. minuti poskrbel za podvojitev prednosti. V zaključku srečanja so ritem igre zmotile številne menjave na obeh straneh, kot je to v navadi na prijateljsih obračunih, a Real še ni rekel zadnje besede in v 88. minuti je z izjemnim prostim strelom Handanovića premagal še Rodriguez za končnih 3:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.