Šport > Nogomet
16 ogledov

Še brez ognjemetov

Real Madrid Galatasaray Liga prvakov četrtfinale EPA
Liga prvakov. Galatasaray pred misijo nemogoče proti Realu, Borussia doma po zmago.

Nogomet. “Ni še čas za prižiganje ognjemetov,” je pred gostovanjem v Istanbulu dejal Sergio Ramos. Real Madrid je sicer turško ekipo na prvi tekmi doma premagal s 3:0.

V znamenju številke 24

Drogba Real Madrid Galatasaray Liga prvakov četrtfinale | Avtor: EPA EPA
“Galatasaray ima dobro ekipo. Izločil je že moštva, ki so proti njemu veljala za favorite,” je bil kljub visoki prednosti previden branilec. V prid Špancev sicer govori tudi podatek, da je Real pod vodstvom Joséja Mourinha, ki še nikoli ni izgubil četrtfinalnega dvoboja v Ligi prvakov (LP), na vseh 16 gostujočih tekmah med elito zatresel mrežo tekmeca. Če ne bo velikega presenečenja, se bodo Madridčani tako že 24. uvrstili v polfinale najmočnejšega evropskega tekmovanja, Galatasarayu pa ne bo uspelo ponoviti dosežka izpred 24 let, ko so edinkrat zaigrali med štirimi najboljšimi klubi. “Verjamem v ekipo in igralce. Do zdaj smo se uspešno bojevali in zakaj se ne bi tudi tokrat,” upanja sicer še ni izgubil trener Turkov Fatih Terim.

Vedo, kaj morajo storiti

Pred težko nalogo je tudi Málaga – prvi dvoboj z Borussio se je končal brez zadetkov –, ki bo gostovala pri prvaku iz sezone 1996/97. “Vemo, kaj moramo storiti. Naš cilj je zmaga. Na prvi tekmi smo se izognili poškodbam in kaznim ter se veselimo tega dvoboja,” je optimističen trener Borussie Jürgen Klopp. Njegovi izbranci so na zadnjih petih domačih tekmah zmagali, vselej pa so zabili vsaj tri gole. Ekipa Manuela Pellegrinija, ki lahko novinca še drugič v karieri popelje do polfinala LP – pred sedmimi leti je Villarreal nato izgubil proti Arsenalu –, v zadnjem času ni prepričljiva. Letos je zmagala le na šestih od 
19 tekem.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.