Šport > Nogomet
66 ogledov

Še en galaktik osumljen utaje davkov

Marcelo Real Madrid EPA
Na seznamu nogometašev, ki so se izognili plačilu davkov v Španiji, je še en nogometaš madridskega Reala.

Špansko tožilstvo je brazilskega nogometaša v vrstah madridskega Reala Marcela obtožilo, da je utajil lep kupček denarja. Davčni organi menijo, da je Južnoameričan prikril 490.917 evrov od zaslužka na račun trženja svoje podobe iz leta 2013.

Po sodnih dokumentih je Marcelo tega leta iz naslova trženja lastne podobe zaslužil 1.168.764 evrov. Znesek je prijavil v Urugvaju, čeprav bi ga moral v Španiji.

Marcelo je le eden od igralcev v nizu, ki so na Pirenejskem polotoku obtoženi finančnih mahinacij. Prvi zvezdnik slovitega madridskega moštva, Portugalec Cristiano Ronaldo, se je letošnjega julija pritožil na obtožbo, da je med letoma 2011 in 2014 utajil 14,7 milijona evrov, njegovemu velikemu tekmecu iz Barcelone, Argentincu Lionelu Messiju, pa je sodišče zavoljo utaje davkov med letoma 2007 in 2009 najprej naložilo 21 mesečno pogojno zaporno kazen, kasneje pa so mu jo zamenjali za plačilo denarne kazni v višini 252.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.