Šport > Nogomet
78 ogledov

Še en igralec o Zahovićevih grožnjah

Maribor Wigan Evropska liga Ljudski vrt Fajić Beausejour Gregor Katič
Po incidentu z Agimom Ibraimijem v glavni vlogi se je oglasil še bivši nogometaš Maribora.

Afera, v kateri sta glavna akterja Agim Ibraimi in Zlatko Zahović, je v zadnjih dneh dvignila ogromno prahu.

Žaljiva sporočila nekdanjega slovenskega reprezentanta je Ibraimi obelodanil za časnik EkipaSN, ob tem pa so se oglasili še drugi, ki so občutili bes mariborskega športnega direktorja.

Spregovoril je tudi nekdanji napadalec Maribora Nusmir Fajić, ki si kruh sedaj služi na Kitajskem pri moštvu Xinjiang Tianshan Leopard. Fajić je v Slovenijo prišel kot prvi strelec bosanske Premier lige in zaigral za Muro, po finančnem kolapsu Prekmurcev pa je prestopil v Maribor. Zaradi številnih disciplinskih prestopkov je svojo avanturo v štajerski prestolnici leta 2014 neslavno končal in na začetku leta 2015 prestopil v Dinamo Minsk.

Prav Fajićevo ime je bilo tisto, s katerim se je začel spor med Ibraimijem in Zahovićem, ko je Makedonec albanskega rodu (po njegovih besedah) ob verbalnem napadu Zahovića svojemu šefu zabrusil, da "ni Fajić".

Grozil mu je tudi z navijači

In kaj je bilo med Zahovićem in Fajićem, kar je zmotilo Ibraimija? "Zahoviću sem bil dolžan marsikaj in sem mu še vedno. Toda prepričan sem, da mu to ni dalo pravice do stvari, ki mi jih je naredil pozneje in zaradi katerih sem nato pod črto tudi odšel. Takrat sem bil tiho in sprva sem tiho želel ostati tudi tokrat," je za EkipoSN povedal Fajić. 

"Verjetno ne bi bilo pošteno, če bi bil tiho tudi v tem primeru; glede na to, kako se je izpostavil Agim, pri čemer se ni postavil le zase, temveč za marsikoga. Povedal bom, česar se spomnim in kar me je najbolj prizadelo. Imam svoje grehe, od tega ne bežim in pred tem se ne skrivam. Toda požreti sem moral neprimerno več, kot sem si s temi grehi zaslužil," je nadaljeval visokorasli napadalec in razložil, kakšnega odnosa je bil deležen s strani športnega direktorja.

"Klical me je na telefon in mi govoril grozne stvari, enako pa je naredil tudi v garderobi pred vsemi nogometaši in pred celotnim strokovnim štabom," je dejal Fajić. Pravi, da ga je v telefonskim pogovoru naslavljal z "glupim Bosancem" in mu govoril, kaj vse ga bo doletelo, če ne bo živel športnega življenja. 

Razkril je, da mu je Zahovič dejal, da bodo, če bo treba, navijači obiskali njegovo stanovanje. "Pri tem je v povezavi s tem obiskom omenjal tudi člane moje družine na način, ki si ga ne upam niti izustiti."

Fajić je dejal, da upa, da je bil Zahović ob grožnjah pijan, saj bi s strani treznega človeka vse skupaj prenesel še težje.

Obsodba s strani NZS

Vmes se je oglasila tudi NZS in obsodil način komunikacije Zahovića, a obenem dodala, da nekdanjega reprezentanta ne more kaznovati, saj se dogodek ni zgodil v okviru tekme pod okriljem zveze.

Komentarjev 5
  • sweetdogs 17:06 13.april 2016.

    Me zanima, če so napad huliganov na igralce prijavili policiji. Ali v Mariboru ulica vodi klub?

  • Lavdan 14:40 13.april 2016.

    Ne vem zakaj tak cirkus, pa saj vse to spada k fuzbalu. Poglejmo kaj se dogaja na tekmah. Takšna je pač fuzbalska kultura.

  • toni69 14:39 13.april 2016.

    Zaho je bil glup nogometaš brez olike, zdaj je glup neolikan športni direktor, upam da bo kmalu bivši športni direktor.