Šport > Nogomet
641 ogledov

Še tri reprezentance bodo zaigrale na EP, takšen je žreb

Aaron Ramsey Profimedia
Znane podrobnosti dodatnih kvalifikacij za EP 2024.

Nogometne reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2026 čakajo še dodatne kvalifikacije za tri prosta mesta na Euru 2026 v Nemčiji. Evropska nogometna zveza je danes izžrebala in potrdila potek končnice.

V skupini A se bo Poljska doma pomerila z Estonijo, Wales pa s Finsko. Zmagovalca obeh dvobojev bosta nato igrala v Walesu oziroma na Finskem.

V skupini B bo Izrael gostil Islandijo, Bosna in Hercegovina pa Ukrajino. Zadnji obračun bo gostila Ukrajina ali BiH.

V skupini C bo Gruzija gostila Luksemburg, Grčija pa Kazahstan.

Slovenija - Kazahstan | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Zadnji odločilni obračun bo gostil zmagovalec dvoboja med Gruzijci in Luksemburžani. Tekme bodo na sporedu 21. in 26. marca prihodnje leto.

Na žrebu, ki bo 2. decembra, bodo reprezentance iz dodatnih kvalifikacij uvrščene v četrti boben, Slovenija je v tretjem bobnu.

Doslej so si pot na EP priigrali Nemčija, Portugalska, Francija, Španija, Belgija, Anglija, Madžarska, Danska, Albanija, Avstrija, Turčija, Romunija, Škotska, Slovenija, Slovaška, Češka, Nizozemska, Hrvaška, Srbija, Italija in Švica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice