Šport > Nogomet
563 ogledov

Hrvati tako kot Slovenija osvojili drugo mesto v skupini

Ante Budimir Profimedia
Hrvati po zmagi proti Armeniji na evropsko prvenstvo.

Hrvaška nogometna reprezentanca si je po zmagi proti Armeniji z 1:0 kot 20. izbrana vrsta iz kvalifikacij zagotovila nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Nemčiji. V skupini D je sicer na vrhu končala Turčija.

Zadnje odprto vprašanje v prvem delu kvalifikacij je bilo zgolj, kdo bo drugi iz skupine D napredoval na EP. To je uspelo Hrvatom, ki so z zadetkom Anteja Budimirja (43. minuta) pričakovano ugnali Armenijo. Isti nogometaš je mrežo zatresel tudi v 52. minuti, a so sodniki zadetek zaradi prekrška razveljavili.

S Hrvati se je na daljavo za uvrstitev v Nemčijo boril Wales, a je na zadnji tekmi proti že na EP uvrščeni Turčiji doma iztržil le remi (1:1). Napredoval bi le ob zmagi ter hrvaški točki ali porazu.

V preostalih skupinah so bili potniki v Nemčijo že odločeni. V skupini B so Francozi v gosteh remizirali proti Grčiji (2:2) in po sedmih zmagah oddali edini točki, Gibraltar pa je po 14 prejetih golih proti Franciji pred tremi dnevi tokrat proti Nizozemcem prejel "le" šest zadetkov (0:6).

V skupini I je potekal le še boj za prvo mesto v skupini. To si je z zadetkom Denisa Alibeca (50.) zagotovila Romunija, ki je bila boljša od Švice. Izrael je z 2:0 v gosteh premagal Andoro, Belorusija pa je bila z 1:0 boljša od Kosova.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice