Šport > Nogomet
639 ogledov

Sprejem: "To so sanje vsakega nogometaša"

sprejem nogometašev
1/25
Saša Despot
Veselo tudi na Kongresnem trgu.

Slovenska nogometna reprezentanca se je po včerajšnjem slavju v Stožicah tokrat zbrala še na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer so jo pričakali navijači. Ti so lahko proslavili prvo uvrstitev na veliko tekmovanje po 14 letih.

"To so sanje vsakega nogometaša. Da zabije tako pomemben gol za slovensko reprezentanco," pa je dejal Benjamin Verbič, ki je na odločilni tekmi proti Kazahstanu v drugem polčasu vstopil v igro, nato pa z mojstrskim golom poskrbel za zmago z 2:1. Zadetek je povzročil evforijo v državi, slavje pa se je že začelo takoj po dvoboju, ki je Slovence četrtič popeljal na veliko tekmovanje, drugič na evropsko prvenstvo.

"Brez vas nam to zagotovo ne bi uspelo, verjamem, da bomo v Nemčiji vsi skupaj dosegli dober rezultat," pa je zbrane navdušil kapetan Jan Oblak.

 

Na Kongresnem trgu se je v poznih popoldanskih urah v mokrem in mrzlem vremenu sicer po ocenah pristojnih za varnost zbralo okoli dva tisoč ljudi. 

Zbrano množico so z udarnimi hiti, tudi znane navijaške himne, ogrevali glasbeniki Peter Lovšin, Vlado Kreslin, Grega Skočir in drugi, sledil pa je vrhunec dogodka s prihodom izbrane vrste.

"Vi ste moje ljudstvo. Brez vas ne bi bili, kjer smo. In jaz se že veselim, ko boste prišli v Nemčijo. In da, sladko bo," je z odra navijače pozdravil s petimi zadetki prvi strelec Slovenije v kvalifikacijah Benjamin Šeško.

sprejem nogometašev | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Selektor Matjaž Kek je potrdil, da je bila pretekla noč na račun proslavljanja uspeha kratka. Obenem pa je nakazal, da misli že usmerja na EP. "Brez veze v Nemčijo ne gremo," je ponovil napovedi reprezentančnega tabora, da ima Slovenija na euru večje ambicije, kot biti zgolj ena izmed nastopajočih reprezentanc.

Prvo uradno dejanje, ki čaka Slovenijo, je žreb skupinskega dela prvenstva, ta bo 2. decembra ob 18. uri v Hamburgu. Predsednik zveze Radenko Mijatović pa ne dvomi, da je Kek z mislimi že na pripravah.

"Priprave za evropsko prvenstvo se bodo začele tako rekoč takoj po žrebu, ko bomo izvedeli, kdo so naši tekmec. Ne dvomim, da je selektor o EP začel razmišljati že takoj po ponedeljkovi tekmi," je o tem, kaj čaka Keka in njegove varovance v izjavi za STA dejal Mijatović.

Dogajanje na Kongresnem trgu si lahko ogledate v fotogaleriji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 20:10 21.november 2023.

    Folk malce pretirava . Euforija in sanje so jim dovoljene, domač nogomet pa je precenjen. V Nemčiji bodo na samem repu..Samo za denar se jim gre..

Sorodne novice