Šport > Nogomet
4933 ogledov

Sedem navijačev po gostovanju umrlo v nesreči avtobusa

nesreča avtobusa, navijači, Brazilija Epa
Žalostna novica za navijače brazilskega kluba.

Nogometni velikan Corinthians iz Sao Paula, ki je doslej sedemkrat postal prvak Brazilije, nazadnje leta 2017, je v tragični nesreči avtobusa izgubil sedem navijačev. Ti so se vračali z gostujoče tekme v Belo Horizonteju proti Cruzeiru, ko je na gorski cesti voznik izgubil oblast nad svojim vozilom, to pa je nato zdrsnilo po pobočju in se večkrat prevrnilo.

Po besedah očividcev naj bi voznik tik pred nesrečo zavpil, da mu ne delujejo zavore. Na avtobuse se je sicer nahajalo 43 privržencev kluba, 27 jih je bilo prepeljanih v bolnišnico. 

Po nesreči se je oglasil predsednik Brazilije Luis Inacio Lula da Silva, tudi sam sicer navijač kluba Corinthians: "Izrekam sožalje družinam in prijateljem sedmih navijačev, ki so v nedeljo zgodaj zjutraj umrli v tragediji. Upam tudi, da bodo poškodovani v nesreči okrevali, opravljena pa bo podrobna preiskava vzrokov za nesrečo."

V klubu so napovedali podporo družinam umrlih: "Corinthians stoji z družinami žrtev in jim bo na voljo za pomoč. Enako velja za vse, ki so se poškodovali v nesreči."

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 13:29 21.avgust 2023.

    Johnny je rekel, da je bila To saaaaaaama Korist, in Nobene škode, temveč samo saaaaaaama korist !!! ! !!!