Šport > Nogomet
92 ogledov

Selektor Walesa Speed storil samomor

gary speed
1/6
Reuters
V 43. letu starosti je zaradi samomora preminil Gary Speed, nekdaj odlični vezist, nato pa trener, ki je v zadnjem letu vodil izbrano vrsto Walesa. Bil je igralska legenda, njegova kariera je trajala kar 22 sezon, leta 2006 je postal prvi igralec, ki je v Premier League zbral več kot 500 nastopov.

Nogometna zveza Walesa je sporočila, da je selektor reprezentance Gary Speed umrl v 43. letu starosti, storil je samomor. Policija ga je našla obešenega okrog sedmih zjutraj v njegovem domu v Cheshiru na severozahodu Anglije in dodala, da na prizorišču ni bilo nobenih sumljivih okoliščin, poroča Reuters.

Michael Owen, blizu živeči član Manchester Uniteda, je na Twitterju osupel zapisal: "Nisem mogel verjeti! Še pred nekaj dnevi sva si pomahala, potem ko sva odpeljala najina otroka v šolo." Nekdanji soigralec iz reprezentance Robbie Savage pa je zapisal: "Svet je izgubil velikega človeka. Še včeraj zjutraj sva se pogovarjala. Zakaj, zakaj? Zelo ga bom pogrešal."

V kar 22-letni igralski karieri je Speed nastopal za Leeds, Everton, Newcastle, Bolton in Sheffield United, pri katerem je lani začel trenersko kariero, preden je decembra lani postal selektor valižanske reprezentance. V času igranja za Bolton leta 2006 je postal prvi nogometaš v Premier League z več kot 500 nastopi. Kot igralec je zbral 85 nastopov (igral je med letoma 1990 in 2004) za izbrano vrsto Walesa in osvojil angleško prvenstvo z Leeds Unitedom. Selektorski položaj je zasedel decembra lani. V kvalifikacijah za EP 2012 je njegova reprezentanca v skupini G osvojila četrto mesto z devetimi točkami. Prva je bila Anglija, druga Črna gora.

Nekaj vrhuncev iz dolge in uspešne igralske kariere Garyja Speeda:


Komentarjev 1
  • tooomy 14:43 27.november 2011.

    Bil je izjemen napadalec. RIP